Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-pero-sudar

Proslava 50 godina Hrvatske katoličke zajednice Balingen – Ebingen

Jubilarna 50. obljetnica postojanja Hrvatske katoličke zajednice Balingen-Ebingen proslavljena je u subotu 3. veljače kulturno-glazbenim programom u Balingenu te svečanom misom koju je u nedjelju 4. veljače u Ebingenu predvodio umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar, izvijestila je Živa zajednica.

Svetkovina Velike Gospe proslavljena na Kondžilu

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini proslavila je u utorak 15. kolovoza 2023. naslovnu svetkovinu svečanom misom koju je na brdu Kondžilu predslavio umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar, objavila je Nedjelja.

Mons. Sudar predvodio proslavu Stepinčeva u Krašiću

Spomendan bl. Alojzija Stepinca proslavljen je u petak 10. veljače 2023. u Krašiću svečanim euharistijskim slavljem koje je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Misa zadušnica i ukop vlč. Ante Jelića

Misom zadušnicom i ukopnim obredima u utorak, 26. listopada na posljednji počinak ispraćeni su zemni ostatci vlč. Ante Jelića, umirovljenoga svećenika Vrhbosanske nadbiskupije koji je preminuo u nedjelju, 24. listopada, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Proslava Gospe Lurdske i Svjetskog dana bolesnika u Sarajevu

Na spomendan Gospe Lurdske kada je cijela Crkva slavila 29. svjetski dan bolesnika, u četvrtak 11. veljače u samostanskoj crkvi Sv. Vinka Paulskoga u Sarajevu euharistijsko slavlje, u koncelebraciji trojice svećenika, predvodio je umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar.

Proslavljena 25. obljetnica dolaska salezijanaca u Žepče i u BiH

Salezijanska zajednica sv. Ivan Bosco iz Žepča je na blagdan svog utemeljitelja 31. siječnja svečanim misnim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić te predstavljanjem monografije proslavila 25. obljetnicu dolaska salezijanaca u BiH.

U Italiji objavljena knjiga u povodu 25. obljetnice Daytonskoga mirovnog ugovora

„Dayton, 1995 – kraj rata u Bosni i Hercegovini, početak novog kaosa“, naziv je knjige koju su uredili Silvio Ziliotto i Luca Leone, a u kojoj se nalazi 26 uradaka različitih autora među kojima su i umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar te profesor mons. Franjo Topić. Knjiga je ovih dana tiskana u nakladi talijanske kuće Infinito edizioni, a povod je bila 25. obljetnica od potpisivanja Daytonskog mirovnog ugovora kojim je zaustavljen rat u Bosni i Hercegovini, prenosi portal Nedjelja.ba.

1 2