Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupijski-dan

Biskupijski dan u Požegi o sinodalnom savjetovanju prigodom 25. obljetnice Požeške biskupije

O 24. obljetnici uspostave Požeške biskupije, u subotu 25. rujna, okupili su se u Požegi na Biskupijskom danu pojedini nositelji službi u toj mjesnoj Crkvi: svećenici i đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji i odgajateljice u vjeri, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica, lektori i izvanredni djelitelji svete pričesti te djelatnici katoličkih škola.

Đakonsko ređenje u požeškoj katedrali

Središnji dio Biskupijskog dana u Požegi, 25. rujna bilo je misno slavlje koje je u katedrali Sv. Terezije Avilske predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s brojnim dijecezanskim i redovničkim svećenicima, te s onima koji su sudjelovali na zborovanjima u Dvorani sv. Terezije Avilske, crkvi Sv. Lovre, crkvi Duha Svetoga i Odgojno obrazovnom centru.

Predstavljen plan i program župne kateheze u Požeškoj biskupiji u izvanrednim okolnostima koronavirusa

U Požegi je u subotu 26. rujna održan Biskupijski dan prigodom 23. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina biskupa. Zbog izvanrednih okolnosti ugroze koronavirusom na njemu nisu bili u mogućnosti sudjelovati svi nositelji pojedinih službi u požeškoj mjesnoj Crkvi, kako je to bilo prethodnih godina, nego su - pridržavajući se propisanih i preporučenih mjera opreza - predstavnički sudjelovali svećenici pojedinog dekanata te vjeroučitelji iz pet stručnih županijskih vjeroučiteljskih vijeća, na čelu s dekanima i voditeljima vjeroučiteljskih vijeća.

Održan glazbeno-duhovni program „Otvorite vrata Kristu" prigodom Biskupijskog dana u Požegi

U organizaciji Požeške biskupije i njezina Povjerenstva za pastoral mladih, na svršetku Biskupijskog dana prigodom dvadeset i druge obljetnice uspostave Požeške biskupije, u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi, 21. rujna održan je glazbeno-duhovni program „Otvorite vrata Kristu 2019“ na kojem je bilo nazočno oko 2000 mladih iz Požege i drugih dijelova Biskupije.

Đakonsko ređenje Mateja Silukovića

Središnja točka Biskupijskog dana u Požegi, 21. rujna, na blagdan sv. Mateja, apostola i evanđelista, bilo je zahvalno euharistijsko slavlje prigodom 22. obljetnice uspostave Požeške biskupije. Slavlje je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima i drugim sudionicima Biskupijskog dana, tijekom kojeg je zaredio za đakona bogoslova Mateja Silukovića iz župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu.

Biskup Škvorčević: U pastoralu nije prvenstveno pitanje struktura i novca, nego veličina i spremnost ljudi da budu evangelizatori

U sjedištu Požeške biskupije, gradu Požegi, 21. rujna okupili su se na Biskupijskom danu pojedini nositelji službi u toj mjesnoj Crkvi – svećenici i đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji i odgajateljice u vjeri, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica, lektori i izvanredni djelitelji pričesti te djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije.

Tiskovna konferencija u pripravi za Biskupijski dan u Požegi

Tiskovna konferencija na kojoj je javnosti predstavljen program održavanja Biskupijskog dana, koji će se obilježiti 21. rujna u Požegi, održana je u ponedjeljak 16. rujna u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi. Konferenciju je moderirao Marijan Pavelić, biskupijski povjerenik za medije, a u nazočnosti predstavnika mjesnih medija govorili su Robert Kupčak, voditelj Pastoralnog centra Požeške biskupije, Krunoslav Siroglavić, povjerenik za pastoral mladih i prof. Marija Milinković, voditeljica Biskupijskog zbora mladih.

Glazbeno-duhovni program mladih u Požegi

Ispred katedrale Sv. Terezije Avilske u Požegi na istoimenom Trgu, 22. rujna navečer prigodom Biskupijskoga dana o 21. obljetnici uspostave Požeške biskupije održan je glazbeno-duhovni program mladih pod nazivom „Otvorite vrata Kristu“, na kojem je sudjelovalo više od dvije i pol tisuće mladih iz svih dijelova Požeške biskupije, kao i drugih ljubitelja duhovne glazbe.

Biskupijski dan u Požegi

U Požegi je 22. rujna pod predsjedanjem požeškog biskupa Antuna Škvorčevića o 21. obljetnici uspostave Požeške biskupije održan Biskupijski dan, na koji su se okupili dijecezanski i redovnički svećenici, đakoni, redovnice, vjeroučiteljice i vjeroučitelji, odgojiteljice u vjeri, bogoslovi i svećenički aspiranti, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji pričesti, članovi crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije.