Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagdan-krstenja-gospodinova

U Solinu proslavljen blagdan Krštenja Gospodinova

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je svečano euharistijsko slavlje na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 9. siječnja, u bazilici Svete obitelji u Solinu. 

Biskup Škvorčević krstio peto dijete dviju obitelji u Voćinu

Na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 9. siječnja, požeški biskup Antun Škvorčević u svetištu  Gospe Voćinske predvodio je euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio peto dijete iz dviju obitelji, Nikol iz obitelji Srećka i Ane-Marie Jozić te Matiasa iz obitelji Emanuela i Jozefine Marinović.

Papa Franjo krstio 16-ero djece u Sikstinskoj kapeli

Sveti Otac Franjo podijelio je sakrament krštenja šesnaestero djece – devet djevojčica i sedam dječaka na jutarnjoj misi na blagdan Krštenja Gospodinova 9. siječnja u Sikstinskoj kapeli, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Blagdan Krštenja Gospodinova u Požegi

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 12. siječnja biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u starodrevnoj požeškoj crkvi Sv. Lovre u zajedništvu s djelatnicima Biskupskog ordinarijata: sudskim vikarom i rektorom crkve sv. Lovre Želimirom Žuljevićem, moderatorom Ordinarijata Ivicom Žuljevićem kancelarom Ivanom Popićem, predstojnikom Katehetskog ureda Robertom Kupčakom i prefektom u Kolegiju Požeške biskupije Krunoslavom Siroglavićem.