Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagdan-sv-mihovila

Blagdan sv. Mihovila arkanđela u samostanu sv. Mihovila nad Limom

Svečano misno slavlje o blagdanu sv. Mihovila arkanđela, u utorak 29. rujna, u samostanu sv. Mihovila nad Limom, ponad Limskog kanala, predvodio je mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru. Koncelebrirao je vlč. Lino Rakar te župnik domaćin vlč. mr. Lino Zohil, župnik Vrsara i Gradine kojoj pripada mjesto Kloštar gdje se samostan nalazi.

Biskup Milovan u Žminju: Naporno je biti kršćanin, ali i beskrajno lijepo

Žminjska župa sv. Mihovila arkanđela svoju je župnu svetkovinu u utorak 29. rujna proslavila svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan. Koncelebrirali su: generalni vikar biskupije mons. Vilim Grbac, neki od bivših župnika, više svećenika iz okolnih župa, te, kako je to u Žminju tradicija, svećenici rodom iz te župe.

Sveti Mihovil proslavljen u Šibeniku

Svetkovina svetog Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, proslavljena je u nedjelju 29. rujna na trgu pred šibenskom katedralom misnim slavljem i procesijom koju je predvodio hvarski biskup Petar Palić.

Gornje Utore proslavile blagdan sv. Mihovila

U Crkvi sv. Mihovila u Utorima, malom mjestu u Dalmatinskoj Zagori u Župi Čvrljevo, u nedjelju 29. rujna u 11 sati proslavljen je blagdan sv. Mihovila euharistijskim slavljem i procesijom koju je predvodio don Luka Vrljičak u suslavlju župnika Čvrljeva fra Ante Jurića Talaje i kapelana fra Ante Jurića, svećenika u miru.

Sv. Mihovil i Dan policije u Ogulinu

Blagdan sv. Mihovila i Dan policije tradicionalno je svečano proslavljen 28. rujna misom u 16 sati u ogulinskoj Župi bl. A. Stepinca kod kapele u naselju Bošt.

Proslava blagdana sv. Mihovila i Dana policije u Policijskoj akademiji

Povodom proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije u petak 27. rujna slavljena je misa koju je u kapelici sv. Mihovila na Policijskoj akademiji predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u zajedništvu s policijskim kapelanima: p. Ivicom Horvatom, don Željkom Rakošcem i domaćinom biskupskim vikarom za MUP fra Franom Musićem OFM.

Proslava sv. Mihovila i Dana policije u Vrgorcu

Povodom proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije u petak 27. rujna slavljena je misa koju je u župnoj crkvi Navještenja BDM predvodio vrgorski župnik i dekan Biokovskog dekanata fra Josip Repeša.