Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena svetkovina sv. Mihovila u Kamenici

Kamenica (IKA)

Župna svetkovina sv. Mihovila svečano je proslavljena u Kamenici nedaleko Tounja u Ogulinskom dekanatu.

Misno slavlje predvodio je župnik u Korenici mons. Mile Čančar u zajedništvu s drugim. Liturgijsko pjevanje predvodili su članovi KUD-a Tounjčica uz orguljsku pratnju Sanija Francetića.

„Borbu i rat na nebu zakuhao je anđeo koji je Bogu rekao ‘ne’ i time je postao anđeo mraka, Sotona. Bog neće dopustiti da zavlada mrak i tama. Ona nastaje kada mi dopustimo zavodniku da na nas djeluje baš kao i Adamu i Evi gdje je zavodnica bila zmija. Mihaelova pobjeda nas diže u nebo da grijeh ne pobjeđuje. Svakodnevni život pokazuje nam da, ako se okrenemo od Boga, nastaje mrak.

Bog nam zato šalje Mihaela, onoga koji je kao Bog, i ako se damo na njegovu stranu, sigurno pobjeđujemo, a ako se okrenemo od njega, nastaje mrak. Šalje nam Bog i arkanđela Gabrijela koji je navijestio Mariji radosnu vijest, a i Rafaela koji liječi bolesne duše. Bog čovjeka liječi samo ako čovjek uzme taj lijek“, zaključio je propovjednik te podsjetio na 25. obljetnicu beatifikacije kardinala Stepinca koji daje kompas dok smo na zemlji.

Župnik Josip Štefančić je na koncu zahvalio svim dionicima misnog slavlja,  nakon čega je proslava nastavljena druženjem.

  

Ključne riječi:
blagdan sv. Mihovila Kamenica