Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kamenica

Svečano proslavljeno Bartolovo u Kamenici

Župa sv. Bartola u Kamenici svečano je u četvrtak 24. kolovoza proslavila nebeskog zaštitnika, a kao i prethodnih godina okupilo se mnoštvo vjernika i hodočasnika.

200. obljetnica posvete crkve u Kamenici

Svečanim misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš u utorak 12. srpnja proslavljena je 200. obljetnica posvete župne crkve Sv. Bartola ap. u Kamenici.

Biskup Radoš: „Poput svetog Bartola budite čvrsti kamen u ovome mjestu - Kamenici“

Župna svetkovina sv. Bartola apostola u Kamenici proslavljena je u utorak 24. kolovoza, a središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s dekanom Bednjanskog dekanata vlč. Danijelom Hercegom, ujedno župnikom Župe Gornje Jesenje, župnicima okolnih župa Bednjanskog i Ivanečkog dekanata te biskupovim tajnikom vlč. Markom Domiterom.

U Kamenici pokopan župnik Dragutin Joč

Župljani Župe sv. Bartola apostola u Kamenici oprostili su se 29. prosinca od svog dugogodišnjeg župnika Dragutina Joča koji je, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u Varaždinu 23. prosinca nakon teške bolesti.

U Kamenici proslavljen blagdan sv. Mihaela

U župi Tržić-Kamenica u naselju Kamenica u Ogulinskom dekanatu, u subotu 2. listopada, u grobljanskoj crkvi sv. Mihaela arkanđela, svečano je proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika sv. Mihaela. Misu je predslavio novi župnik župe sv. Križa u Ogulinu vlč. Nikola Prša u suslavlju mjesnog župnika vlč. Josipa Štefančića i župnika Oštarija Peje Ivkića.

1 2