Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bleiburska-tragedija

Veleposlanik Glunčić u ime Republike Hrvatske položio vijence i odao počast žrtvama Bleiburške tragedije

U povodu spomendana žrtvama Bleiburške tragedije 15. svibnja 2023. veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić odao je u petak, 12. svibnja u ranim poslijepodnevnim satima počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika na Lojbaškom polju. Veleposlanik Glunčić položio je vijence i u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskoga Sabora Gordana Jandrokovića i izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, objavio je zagrebački dnevnik Večernji list.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

Biskup Šaško predvodio misu s molitvom za žrtve Križnoga puta na Maclju

Macelj je najveće stratište komunističkih žrtava na području Republike Hrvatske s do sada točno utvrđenim brojem od 1247 ekshumiranih žrtava. Povodom 77. obljetnice Maceljske tragedije i žrtava hrvatskog Križnog puta slavljena je misa koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u nedjelju 5. lipnja, na svetkovinu Pedesetnice. Uvod u euharistijsko slavlje i homiliju biskupa Šaška na spomen-misi na Maclju donosimo u cijelosti.

1 2 3