Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bosna-srebrena

Fra Vjeko Ćurić ubijen prije 26 godina u Ruandi

Dvadesetšesta godišnjica ubojstva fra Vjeke Ćurića u Ruandi, obilježena je u srijedu 31. siječnja 2024., u njegovoj rodnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Osovi, izvijestili su na mrežnim stranicama Svjetlo riječi i Katolički tjednik.

Izvršena primopredaja Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju

U Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održana je u četvrtak 30. studenoga primopredaja toga samostana koji su franjevci Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene vratili na upravljanje Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Sprovod fra Drage Prgometa na Plehanu

Fra Drago Prgomet, svećenik Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene, koji je u petak 29. rujna 2023., okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u Staračkom domu Senior u Novom Selu kod Odžaka, pokopan je u utorak 3. listopada na franjevačkom groblju na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

Preminuo fra Stipo Karajica

Fra Stipo Karajica, svećenik franjevac Bosne Srebrene, preminuo je 24. rujna u Kliničkom centru Dubrava u Zagrebu opremljen svetim sakramentima blago u Gospodinu u 59. godini života, 38. redovništva i 32. svećeništva.

Održana korizmena duhovna obnova molitvenih zajednica u župi Sesvetska sopnica

Korizmena duhovna obnova za članove molitvenih župnih zajednica i štovatelja Gospe Kondžilske zagrebačkih župa održana je na treću korizmenu nedjelju 12. ožujka o temi „Razlučivanje u molitvi“ u Župi Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj sopnici u Zagrebu. Obnovu je predvodio župnik fra Marinko Baotić.

1 2