Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozicno-primanje

Kardinal Puljić na božićnom primanju: Neka profunkcionira država u svim dimenzijama

Brojni nositelji državne vlasti različitih razina, vjerski poglavari, diplomati i predstavnici raznih institucija i organizacija drugog dana božićne osmine na blagdan sv. Stjepana mučenika, 26. prosinca odazvali su se pozivu vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita kardinala Vinka Puljića te došli na božićni prijam upriličen u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Božićno primanje u Baru

Barski nadbiskup i apostolski upravitelj Kotorske biskupije mons. Rrok Gjonlleshaj priredio je na Božić u večernjim satima 25. prosinca za vjernike i uzvanike tradicionalni božićni prijam u svečanoj sali Nadbiskupske palače u Baru.

Božićno primanje biskupa Križića za predstavnike vlasti

Tradicionalno božićno primanje gospićko-senjskog biskupa Zdenka Kržića za predstavnike vlasti s prostora Ličko-senjske i Karlovačke županije održano je u četvrtak 19. prosinca u biskupskom ordinarijatu u Gospiću. Biskup Križić je u svom obraćanju iznio inventuru najvažnijih događaja u protekloj godini, osvrnuvši se najvažnije događaje u Crkvi u Hrvatskoj, u Gospićko-senjskoj biskupiji, suradnju s institucijama, karitativno djelovanje Crkve, obilježavanje 20. obljetnice biskupije naredne godine te projekte biskupije.

Božićna čestitka i primanje kod nadbiskupa Barišića

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana, u četvrtak 19. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, upriličeno je božićno primanje kod splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića i uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika.

Božićno primanje biskupa Kutleše

Na božićnom primanju u Biskupijskom ordinarijatu u Poreču u subotu 22. prosinca okupili su se porečki i pulski ordinarij Dražen Kutleša, umirovljeni biskup Ivan Milovan, svećenici, redovnici i redovnice Porečke i Pulske biskupije, istarski župan Valter Flego, gradonačelnici i načelnici općina iz svih krajeva Istre te čelni ljudi javnih ustanova i institucija Istarske županije.

Božićni susret zadarskog nadbiskupa i lokalnih vlasti

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić primio je župana Zadarske županije Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića s njihovim suradnicima u odvojenim susretima u svom uredu u Nadbiskupskom ordinarijatu u Zadru u srijedu 19. prosinca. To su tradicionalni božićni susreti koji se održavaju svake godine, naizmjence u uredu Županije i Grada odnosno Nadbiskupije.

1 2