Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brestje

Pastirijada za djecu održana u Brestju

Zajednica mladih Župe Dobroga Pastira u Brestju, s voditeljicom Ines Sosom Meštrović i animatorima je u subotu 23. travnja 2022. organizirala Pastirijadu za učenike od 3. do 7. razreda osnovne škole po principu oratorija.

Održana krizmanijada u Brestju

Cjelodnevni susret za kandidate za primanje sakramenta potvrde u Župi Dobroga Pastira održana je subotu 26. ožujka u Brestju.

Blagoslovljen poklonac u Brestju kraj Sesveta

U petak 1. listopada u župi Dobroga Pastira u Brestju kraj Sesveta blagoslovljen je poklonac, raspelo u središtu Staroga Brestja, smješteno na raskrižju Brestovečke i Ulice Krste Hegedušića, poznatije kao naselje Delec.

Proslava Dobrog Pastira u Brestju

Župa Dobrog Pastira u Brestju proslavila je u nedjelju, 3. svibnja župnu svetkovinu. Samoj proslavi prethodilo je cjelodnevno euharistijsko klanjanje u subotu, 2. svibnja nakon jutarnje mise koja je prvi put slavljena u nazočnosti naroda.

Obnova bračnih zavjeta u Brestju

Na svečanom misnom slavlju u nedjelju 16. veljače u župnoj crkvi Dobrog pastira u Brestju bračne zavjete obnovilo je deset bračnih parova koji u ovoj kalendarskoj godini slave 10, 15, 25, 50 i više godina zajedničkog života.

Treći dan trodnevnice u čast Dobrog Pastira u Brestju

Treći dan trodnevne duhovne pripreme za blagdan Dobrog Pastira, u subotu 11. svibnja u istoimenoj župi u zagrebačkom naselju Brestje započelo je klanjanjem i molitvom za duhovna zvanja koje su predvodili članovi zajednice mladih.

Biskup Šaško u Brestju krstio peto dijete obitelji Drmić

U nedjelju 4. studenoga na svečanoj misi u župnoj crkvi Dobrog Pastira u Brestju u Sesvetama pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško krstio je peto dijete obitelji Drmić, malenog Jakova. U koncelebraciji bili su fra Ante Crnčević, OFM, te župnik Zlatko Pavetić.