Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brodolom

Papa Franjo: Brodolomi nisu vijesti, ni poginuli na moru brojevi

Sveti otac Franjo je na kraju programa prvoga dana apostolskoga putovanja u Marseille, u petak 22. rujna 2023., na razmatranju s vjerskim poglavarima kod Spomenika junacima i žrtvama mora, odao počast poginulima na Sredozemnom moru i obratio se međunarodnoj zajednici, objavio je Vatican News.

Papin Angelus u nedjelju 13. kolovoza 2023.

Papa Franjo je u nedjelju, 13. kolovoza s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa Franjo: Ne budimo ravnodušni prema tragedijama migranata

Nakon potonuća broda s migrantima u blizini talijanske obale, papa Franjo je 10. kolovoza 2023., na službenom Twitter profilu „Pontifex“, izrazio tugu i pozvao sve ljude dobre volje da ne budu ravnodušni pred stalnim pogibijama migranata tijekom opasnih prekomorskih prelazaka na njihovom putovanju nade, prenosi Vatican News.

Križni put za žrtve brodoloma na Kalabriji

Križni put za migrante koji su poginuli u brodolomu koji se dogodio 26. veljače i u kojem je život izgubila 71 osoba održan je u nedjelju, 5. ožujka u Steccato di Cutru, na obali talijanske pokrajine Kalabrije.

Papa: Neka putovanja nade ne budu putovanja u smrt

Papa Franjo izrazio je u svom obraćanju vjernicima s prozora Apostolske palače na kraju nedjeljnog Angelusa duboku bol zbog drame na koju je prije tjedan dana prvi skrenuo pozornost svijeta: brodoloma od 26. veljače broda koji je prevozio migrante i u kojem je život izgubila 71 osoba, objavio je Vatican News.

1 2