Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo „duboko užasnut” brodolomom u Grčkoj

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je 15. lipnja brzojav sućuti apostolskom nunciju u Grčkoj uslijed smrtonosnog brodoloma migranata na Mediteranu, prenosi Vatican News.

Nakon što je saznao za tragediju koja je uključivala brodolom s migrantima u blizini grčke obale 14. lipnja, papa Franjo uputio je brzojav sućuti nadbiskupu Janu Romeu Pawłowskom, apostolskom nunciju u Grčkoj.

U prvim izvješćima navodi se da se najmanje 78 ljudi utopilo, a više od 100 ih je spašeno. Međutim, preživjeli tvrde da je na brodu moglo biti čak 750 ljudi, uključujući mnogo djece.

Grčka kaže da je to jedna od najvećih migrantskih tragedija na tom području i proglasila je tri dana žalosti, piše BBC.

U brzojavu koji je u Papino ime potpisao vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Sveti Otac navodi da je „duboko užasnut saznanjem o brodolomu kod grčke obale s razornim gubitkom života”.

Upućujući iskrene molitve „za brojne migrante koji su umrli, za njihove voljene i za sve one koji su traumatizirani ovom tragedijom”, Sveti Otac zaziva Gospodinove darove „snage, ustrajnosti i nade” na preživjele i osoblje hitne pomoći koje im pruža brigu i zaklon, prenosi Vatican News.