Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grcka

Svjedočanstvo Papinog prevoditelja u Grčkoj i na Cipru za agenciju SIR

Talijanska katolička novinska agencija SIR objavila je članak o fra o. Eduardu, franjevcu koji je bio prevoditelj Papi na Cipru i u Grčkoj. Ophodio se sa mnom kao djed prema svom unuku, rekao je franjevac koji je porijeklom Meksikanac ispripovijedavši i jednu anegdotu s putovanja.

Papa Franjo: Europska unija mora paziti da ne utire put ideološkoj kolonizaciji

U razgovoru s novinarima na povratnom letu za Rim iz Grčke, Sveti Otac Franjo govorio je o apostolskom putovanju na Cipar i u Grčku, Europskoj uniji, migrantima, bratstvu s pravoslavcima i slučaju ostavke pariškog nadbiskupa Aupetita, izvještava hrvatska redakcija Vatican Newsa u utorak 7. prosinca (ŠIRA VERZIJA).

Papa grčkoj mladeži: Sanjajte velike snove

Na kraju apostolskoga pohoda Grčkoj papa Franjo susreo se 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u školi sv. Dionizija u Ateni koju vode uršulinke s mladima iz te zemlje, poručivši im: Ne dopustite da vas paraliziraju strahovi, sanjajte na veliko! I sanjajte zajedno, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa Franjo zaključio pohod Grčkoj

Sveti Otac Franjo zaključio je u ponedjeljak 6. prosinca 2021. apostolski pohod Grčkoj te je nakon oproštajne svečanosti u atenskoj zračnoj luci, krenuo put Rima.

Papa na Lezbosu: Zaustavimo ovaj brodolom civilizacije

Drugoga dana svog apostolskog pohoda Grčkoj, u nedjelju 5. prosinca papa Franjo je posjetio otok Lezbos i tamošnji Centar za prihvat i identifikaciju. Ne dopustimo da „mare nostrum“ postane „mare mortuum“, Mediteran je groblje bez nadgrobnih spomenika. „Tko odbacuje siromašne, odbacuje mir“, istaknuo je u svome govoru.

1 2 3 4