Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: budimpesta

Doc. dr. sc. Šehić sudjelovao na Međunarodnoj teološkoj konferenciji u Budimpešti

Međunarodna znanstvena konferencija na Katoličkom sveučilištu Péter Pázmány u Budimpešti o temi „’Blago mirotvorcima... (Mt 5,9)‘ Uloga Crkve/kršćana u rješavanju društvenih sukoba i pomirenju“ održana je 25. i 26. siječnja 2024. godine, a gostovao je i doc. dr. sc. Damir Šehić s Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Papa mađarskim isusovcima: Natražnjaštvo u Crkvi je bolest nostalgije

Važnost svjedočanstva, dar nježnosti, dijalog među generacijama. Ovo su neke od tema o kojima je promišljao papa Franjo krajem prošlog mjeseca u Budimpešti na susretu s članovima Družbe Isusove, tijekom njegova 41. apostolskog putovanja. Cjelovit intervju objavljen na stranicama „La Civiltà Cattolica“, izvijestio je Vatican News.

Putovanje u Mađarsku

U katehezi na redovnoj općoj audijenciji srijedom 3. svibnja papa Franjo govorio je o svom apostolskom putovanju u Mađarsku od 28. do 30. travnja. Papinu katehezu donosimo u cijelosti.

Papa se vratio iz Mađarske u Rim

Papa Franjo vratio se u nedjelju 30. travnja 2023. u Rim nakon trodnevnog apostolskog putovanja u Mađarsku, objavio je Vatican News.

Papa Franjo: I danas postoji opasnost od ideologijâ koje ne daju slobodu

U svom posljednjem govoru u Mađarskoj, održanom u nedjelju 30. travnja tijekom susreta s predstavnicima akademske zajednice i svijeta kulture na Katoličkom sveučilištu „Péter Pázmány“, papa Franjo govorio je o znanju koje se ne smije ograničiti na tehničko znanje i koje je, da bi postalo kultura, pozvano osloboditi se uskih granica imanja i posjedovanja, izvještava Vatican News.

Papa Franjo zaključio putovanje u Mađarsku

Papa Franjo završio je svoje 41. apostolsko putovanje u Mađarsku u nedjelju 30. travnja 2023. i iz budimpeštanske Međunarodne zračne luke „Franz Liszt“ krenuo prema Rimu, izvijestio je Vatican News.

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba

Na kraju misnog slavlja na Trgu Lajosa Kossutha u Budimpešti u nedjelju, 30. travnja papa Franjo izmolio je molitvu Kraljice neba s okupljenim vjernicima. Prije molitve uputio je svoj uobičajeni nagovor koji prenosimo u cijelosti.

1 2 3 6