Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bugarska

HAZU: Bugarska potpredsjednica odala počast biskupu Strossmayeru

Potpredsjednica Republike Bugarske Iliana Jotova posjetila je u srijedu 26. listopada Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti gdje ju je primio predsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt, a zatim je položila vijenac kraj spomenika biskupa Josipa Jurja Strossmayera pored palače HAZU, izvijestio je Ured za odnose s javnošću i medije HAZU.

Biskup Stojanov izrazio sućut u povodu teške prometne nesreće u Bugarskoj

Biskup skopski i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov u utorak 23. studenoga uputio je sućut povodom teške prometne nesreće koja se dogodila na autocesti Struma kod Pernika u Republici Bugarskoj, u kojem su bili državljani Makedonije, izrazivši veliku tugu zbog gubitak ljudskih života u nesreći.

Papa podijelio prvu pričest djeci u Rakovskom

Drugi dan Papina boravka u Bugarskoj 6. svibnja obilježen je uz ostalo s tri različita važna događaja: posjet izbjegličkom centru, misa za prvopričesnike i molitva za mir u nazočnosti predstavnika različitih vjeroispovijesti.

Papa se susreo s patrijarhom Neofitom

Papa Franjo susreo se 5. svibnja, prvog dana apostolskog pohoda Bugarskoj, s Njegovom Svetošću Neofitom, metropolitom Sofije i patrijarhom čitave Bugarske, te Svetim sinodom Bugarske pravoslavne Crkve. U svom obraćanju govorio je o tri ekumenizma: ekumenizmu krvi, ekumenizmu siromašnih i ekumenizmu poslanja.

Papa otputovao u Bugarsku

Papa Franjo otputovao je 5. svibnja ujutro u trodnevni apostolski pohod Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

1 2