Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: camino

Pula: Premijerno predstavljen film „Put, Moj Put“

Film „Put, Moj Put“ (The Way, My Way) australskog pisca, režisera i producenta Billa Bennetta premijerno je prikazan i predstavljen javnosti u petak 3. svibnja, na završetku prvog radnog dana „Adria Camino Festivala“ u Puli.

U Puli otvoren „Adria Camino Festival“

Međunarodni „Adria Camino Festival“ otvoren je 2. svibnja 2024. u Puli, u organizaciji Bratovštine sv. Jakova – Hrvatska uz podršku klastera Južna Istra.

Uskoro otvorenje hodočasničke rute Camino južne Istre

Nova hodočasnička Camino ruta južne Istre, koja je nastala kao zajednički proizvod klastera južne Istre odnosno turističkih zajednica gradova Pule i Vodnjana te općina Fažana, Ližnjan, Medulin i Marčana, bit će otvorena u subotu 4. svibnja, izvijestila je TZ Pula.

Kažotićev camino dvojice dominikanaca

U povodu 700. obljetnice preminuća prvog hrvatskog blaženika dominikanca Augustina Kažotića, dvojica braće Reda propovjednika fr. Zvonko Džankić i fr. Domagoj Augustin Polanščak hodočastili su od 23. srpnja do 2. kolovoza od Zagreba do Trogira, povezavši tako mjesto Kažotićeva biskupovanja i mjesto njegova rođenja, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Hrvatski Camino predstavljen na međunarodnom kongresu u Španjolskoj

Hrvatske Camino rute predstavljene su na 13. međunarodnom Camino kongresu u Španjolskoj, gdje se okupilo više od 50 Camino udruga iz cijelog svijeta kako bi raspravljale o Putu sv. Jakova - drevnoj europskoj mreži hodočasničkih putova koji vode do svetišta u Santiago de Composteli.

Pokreće se Camino put na Braču

Turističke zajednice otoka Brača i općine Nerežišća pokreću Camino put na otoku u suradnji s Bratovštinom sv. Jakova i uz potporu Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske.

Skupština Bratovštine sv. Jakova apostola posvećena popularizaciji Camina

Godišnja skupština Bratovštine sv. Jakova apostola održana je u nedjelju 1. prosinca na Cerini. Popularizacija Camina, hodočasničkog puta na grob sv. Jakova apostola u Španjolskoj jedan je od glavnih ciljeva ovog bratstva koje se ostvaruje raznim aktivnostima, od višednevnih hodočašća do predavanja i izložbi.

Hrvatski Camino projekti predstavljeni na međunarodnoj konferenciji u Poljskoj

Na međunarodnoj konferenciji “Camino de Santiago - Nove prilike, stari izazovi” održanoj 18. i 19. listopada u Torunu u Poljskoj, u organizaciji Sveučilišta u Krakowu i teološkog fakulteta u Torunu, Bratovština sv. Jakova iz Samobora predstavila je projekte hrvatske mreže Camino ruta čije označavanje je počelo u listopadu s projektom Camino tjedan na otoku Krku, kao i ideje za evangelizaciju na Putu sv. Jakova.