Budi dio naše mreže
Izbornik

Split: Organizirano besplatno razgledavanje povijesne jezgre Splita za sadašnje i buduće sudionike Camina

Split (IKA)

Besplatno razgledavanje povijesne jezgre Splita, u organizaciji Bratovštine sv. Jakova Hrvatska, održat će se u subotu, 29. lipnja 2024., u 19 sati, izvijestio je Camino Croatia.

Središnji dio razgledavanja bit će monumentalna rimska građevina Dioklecijanova palača. „Zajedničkim hodom istražiti će se znamenitosti koje ovaj grad čine posebnim“, poručili su organizatori.

Razgledavanje nije samo prilika za upoznavanje Splita, već i poticaj za druženje i razmjenu iskustava među caminovcima. Mnogi žele dobiti priliku podijeliti svoje priče s puta, savjete za buduće hodače i uživati u društvu ljudi sličnih interesa, stoga je to prilika za međusobno upoznavanje i nastavak druženja.

Okupljanje je zakazano na Rivi, kod makete grada nasuprot ulaza u podrume.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila: marija@caminocroatia.com. U poruci sudionik treba napisati da se prijavljuje za razgled Splita s caminovcima. Sudjelovanje je potpuno besplatno.

Organizatori potiču sudionike da ponesu svoje Camino simbole – bilo da je to majica, kapa, buff ili školjka – kako bi se što bolje prepoznali i povezali s ostalim caminovcima.

Camino je europska mreža puteva svetom Jakovu. Hrvatska zadnjih godina obnavlja svoju hodočasničku stazu svetom Jakovu pod nazivom Camino Croatia. Bratovština sv. Jakova Hrvatska je službeni hrvatski predstavnik u središnjoj Camino instituciji – Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj. Nositelj je projekta Camino Hrvatska – dijela europske mreže Puteva sv. Jakova, izvijestio je Camino Croatia.