Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bratovstina-sv-jakova

Sedmi noćni križni put samoborskim krajem

U noći s Velikog četvrtka na Veliki petak, 14. i 15. travnja 2022. godine održan je sedmi noćni križni put župe Samobor pod geslom: Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv 15, 16).

Više od 60 hodočasnika na Camino vikendu u Podravini

U organizaciji Bratovštine Sv. Jakova iz Samobora tijekom vikenda 3. i 4. srpnja započeto je trasiranje projekta „Camino Podravina“ u kojem je sudjelovalo više od 60 hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske.

Skupština Bratovštine sv. Jakova apostola posvećena popularizaciji Camina

Godišnja skupština Bratovštine sv. Jakova apostola održana je u nedjelju 1. prosinca na Cerini. Popularizacija Camina, hodočasničkog puta na grob sv. Jakova apostola u Španjolskoj jedan je od glavnih ciljeva ovog bratstva koje se ostvaruje raznim aktivnostima, od višednevnih hodočašća do predavanja i izložbi.

Hrvatski Camino projekti predstavljeni na međunarodnoj konferenciji u Poljskoj

Na međunarodnoj konferenciji “Camino de Santiago - Nove prilike, stari izazovi” održanoj 18. i 19. listopada u Torunu u Poljskoj, u organizaciji Sveučilišta u Krakowu i teološkog fakulteta u Torunu, Bratovština sv. Jakova iz Samobora predstavila je projekte hrvatske mreže Camino ruta čije označavanje je počelo u listopadu s projektom Camino tjedan na otoku Krku, kao i ideje za evangelizaciju na Putu sv. Jakova.