Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-banja-luka

Obilježen Svjetski dan Alzheimerove bolesti

Caritas Banja Luka i Caritas Mostar su u povodu Svjetskog dana osoba s Alzheimerovom bolesti tiskali i distribuirali tri savjetnika i plakate te provode kreativne radionice kako bi podigli svijest javnosti o bolesti demencije.

Intervju s mons. Aničićem u povodu Tjedna solidarnosti

U povodu „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji se ove godine održava od 9. do 15. ožujka, ravnatelj Caritasa Banjolučke biskupije mons. Miljenko Aničić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo se na rad Caritasa na tome području, predstavio projekte koji se provode te pojasnio s kojim se izazovima tamošnje stanovništvo suočava.

Banja Luka: Predstavljeni pojedini europski i prekogranični projekti koje Caritas provodi zajedno s partnerima u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Austriji

Uoči ovogodišnje Nedjelje Caritasa u BiH, 16. prosinca, u prostorijama Caritasa Banjolučke biskupije održana je konferencija za novinare. Na početku je ravnatelj Caritasa dr. Miljenko Aničić, ukratko predstavio poruku predsjednika Caritasa BiH, vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, koja nosi naslov: „Vjera, ako nema djela, mrtva je u sebi! (Jak 2,17)“. Zatim je prikazao glavna područja djelovanja Caritasa, od egzistencijalne pomoći, brige za djecu, za starije, za nezaposlene i druge ugrožene grupe stanovništva.