Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi projekt Caritasa Mostar i Caritasa Banja Luka o demenciji

Mostar/ Banja Luka (IKA)

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, u ponedjeljak 17. listopada, Caritas Mostar i Caritas Banja Luka obavijestili su javnost da je početkom listopada počela provedba novog projekta „Život s demencijom“, prenosi KTA.

Ovim projektom bit će osigurana podrška članovima obitelji osoba s demencijom, a što je na neki način samo nastavak aktivnosti prethodnog provedenog projekta „Ne zaboravi“. Projekt „Život s demencijom“ na prostoru hercegovačkih i banjalučke biskupije borit će se protiv isključenosti, a što bi trebalo rezultirati lakšem pristupu relevantnim institucijama.

Ciljevi projekta su poboljšanje znanja o demenciji i pomoć članovima obitelji u ophođenju s ovom populacijom, posudba pomagala i prilagodba životnih prostora te informiranje šire i stručne javnosti o demenciji.

Projekt financijski podržava Renovabis – inicijativa solidarnosti njemačkih katolika s narodom u srednjoj i istočnoj Europi, uz podršku Caritasa Graz i Linz iz Austrije. Baš kao i projekt „Ne zaboravi“, i ovaj će projekt u Bosni i Hercegovini zajednički do 30. rujna 2025. provoditi Caritas Mostar i Caritas Banja Luka, prenosi KTA.