Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-dakovacko-osjecke-nadbiskupije

„Dječja košarica – Uskrs 2020.“

I ove godine Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije tijekom korizme pokreće projekt „Dječja košarica – Uskrs 2020.“. Cilj projekta je prikupiti osnovne životne potrepštine za djecu do treće godine života te osigurati jednokratne pakete pomoći za trudnice.

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije primio zahvalnicu za suradnju s probacijskom službom Ministarstva pravosuđa RH

Pomoćnica ministra za zatvorski sustav i probaciju Jana Špero i načelnik Sektora za probaciju Goran Brkić dodijelili su 18. veljače, u prostorijama Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske zahvalnice pravnim i fizičkim osobama s kojima je Sektor za probaciju ostvario suradnju u 2019. godini. Zahvalnica za suradnju uručena je i Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, a primio ju je ravnatelj Caritasa dr. sc. Drago Tukara, u pratnji mr. Miše Lukačevića, pomoćnika ravnatelja.

Susret ravnatelja Caritasa s predstavnicama Ministarstva za demografiju te Centra za socijalnu skrb

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. Drago Tukara susreo se u srijedu, 4. prosinca 2019. u Vikarijatu Osijek s Tatjanom Katkić Stanić, načelnicom sektora za koordinaciju politika i unaprjeđenje stručnog rada Centara za socijalnu skrb pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ivkom Kaurinović, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Osijek.

Proslavljena 75. obljetnica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

„Vi ste istinsko blago Crkve đakovačko-osječke, hvala vam svima na tome“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić 4. prosinca na proslavi 75. obljetnice Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, obraćajući se djelatnicima, volonterima i suradnicima Caritasa, članovima Odbora za karitativnu djelatnost pri župnim pastoralnim vijećima, kao i predstavnicima udruga koje karitativno djeluju na području Đakovačko-osječke nadbiskupije.