Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-dakovacko-osjecke-nadbiskupije

Edukacija djelatnika Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

Hrvatski Caritas (HC) pokrenuo je projekt E-Caritas za sve nad/biskupijske Caritase u Hrvatskoj. Na tom tragu Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 28. listopada u Vijećnici Nadbiskupskog Vikarijata u Osijeku cjelodnevnu edukaciju za svoje djelatnike.

Covid-19 i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije

Kako bi ocrtao sva područja karitativnog djelovanje Crkve đakovačko-osječke tijekom razdoblja sprječavanja širenja zaraze koronavirusom Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije razgovarao je s ravnateljem Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. Dragom Tukarom te pratio susret đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića s vodstvom Kliničkog bolničkog centra Osijek.

„Dječja košarica – Uskrs 2020.“

I ove godine Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije tijekom korizme pokreće projekt „Dječja košarica – Uskrs 2020.“. Cilj projekta je prikupiti osnovne životne potrepštine za djecu do treće godine života te osigurati jednokratne pakete pomoći za trudnice.

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije primio zahvalnicu za suradnju s probacijskom službom Ministarstva pravosuđa RH

Pomoćnica ministra za zatvorski sustav i probaciju Jana Špero i načelnik Sektora za probaciju Goran Brkić dodijelili su 18. veljače, u prostorijama Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske zahvalnice pravnim i fizičkim osobama s kojima je Sektor za probaciju ostvario suradnju u 2019. godini. Zahvalnica za suradnju uručena je i Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, a primio ju je ravnatelj Caritasa dr. sc. Drago Tukara, u pratnji mr. Miše Lukačevića, pomoćnika ravnatelja.

1 2