Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: charis

Hrvat izabran u Vijeće CHARIS-a

Na prvoj općoj skupštini Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove (CHARIS) održanoj od 29. do 31. listopada u Rimu Hrvat Josip Bilandžija izabran za predstavnika mladih u Međunarodnom vijeću, objavljeno je na facebook stranici zajednice Nanovo rođeni.

U Vodnjanu gostovao Jean Barbara, član Međunarodnog vijeća Charisa

Član Međunarodnog vijeća Charisa, krovnog tijela Katoličke karizmatske obnove, Jean Barbara, predsjednik Mreže zajednica „Sword of the Spirit“ i savjetnik pape Franje za ekumenizam s pravoslavnim Crkvama gostovao je u srijedu, 10. svibnja 2023. u župnoj crkvi sv. Blaža u Vodnjanu, u organizaciji zajednice „Jošua“.

Papa CHARIS-u: Svjedočite ljubav!

Papa Franjo susreo se u subotu 8. lipnja u Dvorani Pavla VI. s oko 6000 članova katoličke karizmatske obnove iz cijeloga svijeta (CHARIS - Chatholic Charismatic Renewal International Services), nove službe osnovane na Papin zahtjev, koji su se u povodu svetkovine Duhova, kada im Statut stupa na snagu, okupili 6. lipnja na međunarodnoj konferenciji u Vatikanu.

Poruka Orestea Pesara, direktora ICCRS-a Crkvi u Hrvatskoj u povodu utemeljenja CHARIS-a

Trodnevna međunarodna konferencija više od 550 voditelja Katoličke karizmatske obnove iz cijelog svijeta počela je u četvrtak 6. lipnja u Vatikanu. Povod toga susreta je utemeljenje CHARIS-a, nove organizacije s vatikanskim pontifikalnim pravom koja će biti nadležna za sva pitanja karizmatskih zajednica u cijelom svijetu. Početak rada CHARIS-a službeno, uz odobrenje njihovog Statuta, započinje na svetkovinu Duhova, u nedjelju 9. lipnja.

Stotine katoličkih karizmatika na međunarodnom susretu u Vatikanu

Više od 550 voditelja katoličke karizmatske obnove iz cijeloga svijeta (CHARIS - Chatholic Charismatic Renewal International Services) okupit će se u povodu svetkovine Duhova na međunarodnoj konferenciji u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu te od 6. do 8. lipnja razmatrati teme ekumenizma, misija, i zauzimanja za siromašne.

Predstavljen CHARIS

Hrvatska je među zemljama svijeta u kojoj se vrlo uspješno na službeno-crkvenoj razini razvija zajedništvo karizmatskih duhovnih stvarnosti koje želi papa Franjo. Priznanje dobrom smjeru Katoličke Karizmatske Obnove u Duhu Svetom (KKODS) Hrvatske osobno je izrazio suradnik pape Franje u osnivanju CHARIS-a Oreste Pesare, direktor ICCRS-a – Međunarodne službe katoličke karizmatske obnove u Vatikanu.

Priopćenje Dikasterija za laike, obitelj i život

Sveta Stolica ustanovljuje posebno tijelo za katoličke karizmatske pokrete, najavili su u Vatikanu 1. studenoga iz Dikasterija za laike, obitelj i život. Nova bi služba trebala početi s radom 8. prosinca pod nazivom CHARIS, „ad experimentum“ do 2021. godine.