Budi dio naše mreže
Izbornik

Osnovana prva Charisova Služba zajedništva u Splitsko-makarskoj metropoliji

Vepric (IKA)

Prva Služba zajedništva Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove (Charis), u Splitsko-makarskoj metropoliji, osnovana je u nedjelju 4. veljače 2024., u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu, izvijestila je Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom.

Na susretu je sudjelovalo 66 predstavnika iz 17 molitvenih zajednica. Duhovnih stvarnosti koje su na popisu pripadnika novog Zajedništva ima 20 – četiri u Dubrovačkoj biskupiji, tri u Šibenskoj biskupiji i 13 u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Još nekoliko molitvenih skupina i zajednica je u fazi pristupanja Zajedništvu. Služba zajedništva će skrbiti o formativnom i evangelizacijskom usmjerenju.

Susret je moderirao koordinator Lordan Ljubenkov. Na početku je okupljenima ukazao na događaje tijekom proteklih godina rasta zajedništva u kojima se može prepoznati Božje vodstvo.

Nazočni su slavili, molili i zahvaljivali za dosadašnje zajedništvo te potvrdili predstavljene kandidate za previđeno mjesto služenja. Molitvom su se utekli Božjem vodstvu za buduće zajedničko djelovanje, kao i za svaku zajednicu posebno.

Slavljenje tijekom susreta i mise vodili su članovi zajednice „Sv. Ivan od Križa – Kamen–Split“ čiji je voditelj Petar Jurčević poručio nazočnima da treba ponizno, ali sustavno i ustrajno raditi na međusobnom osnaživanju.

U koordinaciju Charisove Službe zajedništva u Splitsko-makarskoj metropoliji izabrani su: duhovnici don Nikola Mikačić i don Marin Lučić, koordinator Petar Jurčević, članovi u koordinaciji Ana Galić (Šibenska biskupija), Ivana Mazavac (Dubrovačka biskupija), Robert Brzica (Splitsko-makarska nadbiskupija) i Tomislav Slavić (Splitsko-makarska nadbiskupija) te savjetnik Lordan Ljubenkov.