Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cjepivo

Sveti Otac na svoj imendan pohodio siromahe kojima je osigurao cjepivo

Papa Franjo (Jorge Mario Bergoglio) se na spomendan sv. Jurja, kada slavi imendan, u petak 23. travnja, u Dvorani sv. Pavla VI. susreo s rimskim siromasima i beskućnicima kojima je u povodu imendana osigurao drugu dozu cjepiva protiv koronavirusne bolesti, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice a prenio Vatican News.

Sveti Otac Franjo: Umrijet ću u Rimu, neću se vraćati u Argentinu, ne bojim se smrti

Papa vjeruje da će umrijeti u Rimu kao poglavar Katoličke Crkve i neće se vratiti u svoju domovinu Argentinu, rekao je u razgovoru preuzetom u knjizi "Zdravlje papa. Liječnik, urota i vjera. Od Lava XIII. do Franje", a čiji će najzanimljiviji dijelovi biti objavljeni u nedjelju 28. veljače u argentinskom dnevniku "La Nacion", javlja agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina u subotu 27. veljače.

Nadbiskup Jurkovič: Cjepivo protiv bolesti COVID-19 treba biti dostupno svima

Uklonite neka ograničenja intelektualnog vlasništva koja koče jedinstven pristup cjepivima protiv bolesti COVID-19 - zahtjev je nadbiskupa Ivana Jurkoviča, stalnoga promatrača Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda u Ženevi, koji je iznio govoreći u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 27. veljače.

HZJZ: Zbog sporije isporuke cjepiva usporava se proces cijepljenja

"Zbog neplanirane sporije dinamike isporuke cjepiva protiv bolesti COVID-19 proizvođača Pfizer/BioNTech, sljedećih nekoliko tjedana ne možemo nastaviti s provedbom cijepljenja jednakom brzinom kao što smo planirali. Stoga, dok se ne uspostavi isporuka većih količina cjepiva sukladno potrebama stanovništva, do daljnjega moramo usporiti proces cijepljenja protiv bolesti COVID-19", piše u petak 22. siječnja u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) objavljenom na njihovim mrežnim stranicama.

1 2 3