Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cjepivo

HZJZ najavio početak cijepljenja protiv gripe

Hrvatski zavod za javno zdravstvo najavio je da cijepljenje protiv gripe počinje u ponedjeljak 19. listopada, a cjepivo je besplatno za osobe s povećanim rizikom od razvoja komplikacija.

Članice EU dogovorile s tvrtkom AstraZeneca kupnju potencijalnog cjepiva protiv COVID-19

Europska komisija je u petak 14. kolovoza postigla prvi dogovor o kupnji potencijalnog cjepiva protiv COVID-19 s farmaceutskim poduzećem AstraZeneca i o njegovoj donaciji zemljama s niskim i srednjim dohotkom odnosno njegovu preusmjeravanju u zemlje Europskoga gospodarskog prostora, piše u priopćenju Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Biskupi Engleske i Walesa iznijeli katoličko stajalište o cijepljenju

Biskupi zaduženi u Katoličkoj biskupskoj konferenciji Engleske i Walesa (CBCEW) za područje zdravstva i života objavili su dokument u kojem su razjasnili i potvrdili stajalište o moralnim dvojbama oko cijepljenja te su potaknuli vjernike da štite najugroženije u društvu, objavio je 31. srpnja Zenit.

Američki pokreti za život: Cjepivo za koronavirus ne smije sadržavati stanice pobačenih beba

Više američkih civilnih pokreta i crkvenih organizacija koje se zalažu za poštivanje i zaštitu vrijednosti ljudskog života od začeća do prirodne smrti u pismu dr. Stephenu M. Hahnu, povjereniku američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), zahtijevaju da buduće cjepivo protiv koronavirusa bude u potpunosti u skladu s etičkim i znanstvenim principima te da u sebi ne smije sadržavati stanice pobačenih beba, objavila je u subotu 18. travnja američka Catholic News Agency (CNA).