Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina zahvalnost za velikodušnost vjernika nadbiskupije Seoul

Vatikan (IKA)

Papa Franjo poslao je poruku zahvale nadbiskupiji Seoul za velikodušni doprinos južnokorejskih vjernika u „Kampanji dijeljenja cjepiva“ kojom podupiru nastojanje Vatikana da se distribuiraju cjepiva protiv covid-19 u siromašne zemlje, izvijestila je u srijedu 12. siječnja hrvatska redakcija Vatican Newsa.

U pismu mjesnome nadbiskupu Petru Chung Soon-taeku, papa Franjo zahvalio je vjernicima nadbiskupije Seoul na slanju prihoda prikupljenih kako bi se pomoglo potrebitima pogođenima pandemijom.

U poruci napisanoj neposredno prije Božića, Papa je napisao kako jako cijeni tu velikodušnu gestu „u danima u kojima se pripremamo slaviti otajstvo rođenja Isusa Krista, našeg Gospodina i naše Nade“. Papa je zajamčio duhovnu blizinu cijeloj biskupijskoj zajednici u Seoulu.

Sveti Otac je istaknuo kako će, zahvaljujući toj pomoći, ljudi u potrebi diljem svijeta dobiti pomoć kroz djelovanje koje koordinira Apostolska milostinjarnica.

U priopćenju za javnost Seulska nadbiskupija objavila je kako je Vatikanu poslala oko 1,4 milijuna dolara (USD), sad već treći put, koje su prikupili nakon akcije prikupljanja sredstava kojima se htjelo podržati Vatikan u nastojanju da se svim zemljama osigura pravedan, pravovremen i univerzalni pristup cjepivima protiv covid-19.

Inicijativu prikupljanja sredstava prvotno je pokrenuo nadbiskup Seoula u miru kardinal Andrija Yeom.

Glasnogovornik nadbiskupije vlč. Matija Young-yup Hur u priopćenju je naveo kako je Sveti Otac u pismu izrazio zahvalnost za svaki doprinos kampanju te rekao da je posebno zahvalan na žrtvi i ljubavi koju Crkva u Koreji daje potrebitima i siromašnima.

Nadbiskupija u Seoulu planira nastaviti pružati podršku onima kojima je takva pomoć potrebna diljem svijeta.

Ključne riječi:
cjepivo nadbiskup Seoul papa Franjo