Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-kraljice-sv-krunice

Redovničko zavjetovanje dominikanaca u Zagrebu

Četvorica dominikanaca su na blagdan sv. Benedikta, u utorak 11. srpnja, u crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu, na ruke provincijala fr. Slavka Sliškovića, položila redovničke zavjete.

Sarajevo: Nuncij Chullikatt pohodio sestre kćeri Božje ljubavi

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt slavio je, u nedjelju 7. svibnja u crkvi Kraljice svete krunice na Banjskome brijegu u centru Sarajeva, koja je ujedno i mjesto štovanja Drinskih mučenica, misu na hrvatskom jeziku, izvijestila je KTA.

Biskup Košić predvodio euharistiju u svetištu blaženih Drinskih mučenica u Sarajevu

Sisački biskup Vlado Košić predslavio je u četvrtak 15. prosinca, na spomendan blaženih s. M. Jule Ivanišević i četiriju susestara Kćeri Božje ljubavi poznatih pod nazivom Drinske mučenice, u crkvi Kraljice svete krunice, koja je i svetište spomenutih blaženica, na Banjskome brijegu u Sarajevu svečano misno slavlje, izvijestila je KTA.

Propovijed nuncija Lingue na otvorenju godine dominikanskih jubileja

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je misu na blagdan sv. Tome Akvinskoga, 28. siječnja, u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu u prigodi početka proslave jubileja 800. obljetnice rođenja za nebo utemeljitelja Reda propovjednika sv. Dominika i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.

Dominikanski samostan Kraljice sv. Krunice u samoizolaciji

Obavještavamo javnost da je 16. listopada utvrđeno da je jedan član zajednice Samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu (Kontakova 1) pozitivan na COVID-19, zbog čega je cijela zajednica u samoizolaciji, stoji u priopćenju iz Samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu.