Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-petra

Biskup Gorski predvodio misu na Pepelnicu

Svečano misno slavlje s obredom pepeljenja predslavio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski na Čistu srijedu, 2. ožujka u Župi sv. Petra u Zagrebu.

Četiri bračna para obnovila zavjete u šibenskoj župi Vidici

U crkvi svetog Petra na šibenskim Vidicima bračne zavjete obnovila su četiri bračna para: Kristian i Romana Olivari - 10 godina braka, Vlatko i Biljana Šupe - 20 godina braka, Joso i Dorti Šunjerga - 40 godina braka te Šime i Mirjana Urem - 50 godina braka.

Susret stipendista Zaklade sveti Dominik Savio

U četvrtoj godini svog djelovanja Zaklada sveti Dominik Savio - nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija djeci i mladima slabijeg imovinskog stanja, mladima bez roditelja ili iz udomiteljskih obitelji koji žele nastaviti školovanje, a nisu u mogućnosti - u subotu 23. listopada okupila je u crkvi sv. Petra u Zagrebu na susretu 23 stipendista.

Homilija kardinala Bozanića na misi za Domovinu

Homilija zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića na misi za Domovinu koju je predslavio u nedjelju 30. svibnja, na svetkovinu Presvetog Trojstva te Dan državnosti Republike Hrvatske, u župnoj crkvi sv. Petra u Zagrebu.

Biskup Šaško predslavio Te Deum za akademsku godinu 2019./2020.

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u četvrtak 18. lipnja u zagrebačkoj crkvi Sv. Petra euharistijsko slavlje prigodom završetka akademske godine 2019./2020 Sveučilišta u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Proslavljena obljetnica posvete crkve Sv. Petra na Vidicima

Svečanom misom 9. ožujka proslavljena je župna svetkovina posvete crkve Sv. Petra na Vidicima u spomen na 9. ožujka 2013. kada ju je šibenski biskup Ante Ivas posvetio. Misu je predvodio gvardijan Samostana sv. Frane u Splitu fra Martin Jaković.

Uz 150. obljetnicu crkve Sv. Petra u Zaprešiću otkriveno poprsje bl. Stepinca

U povodu 150. obljetnice izgradnje crkve Sv. Petra apostola u Zaprešiću na svetkovinu sv. Petra i Pavla u subotu 29. lipnja misno slavlje u dvorištu župne crkve u nazočnosti brojnih vjernika predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Uz proslavu župnog titulara sv. Petra apostola na novouređenom prostoru pokraj župne crkve postavljeno je poprsje bl. Alojzija Stepinca, osnivača i utemeljitelja te prve zaprešićke zajednice.

16. obljetnica posvete crkve Sv. Petra na Vidicima

Svečanom misom 9. ožujka proslavljena je 16. obljetnica posvete župne crkve Sv. Petra na Vidicima. U nazočnosti 70-tak vjernika misu je predvodio don Donald Marković, župnik u Ljubitovici.