Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-uznesenja-bdm

Misijska nedjelja u Rijeci

Na Misijsku nedjelju, 22. listopada, riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodio je svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, u zajedništvu sa župnikom Sanjinom Francetićem.

Ponovno se slave mise u franjevačkoj crkvi u Samoboru

Franjevačka crkva Marijina Uznesenja na Nebo u subotu 23. rujna širom je otvorila svoja vrata vjernicima nakon devet mjeseci bogoslužja na samostanskom hodniku i tri godine od kada je nastradala u potresu.

Blagoslovljena restaurirana slika čudotvorne Gospe – Majke dobrog savjeta

U župnoj crkvi Uznesenja Marijina na Nebo u Mariji Zvijezdi u Banjoj Luci u nedjelju, 17. rujna, za vrijeme misnog slavlja, banjolučki biskup Franjo Komarica blagoslovio je restauriranu originalnu sliku čudotvorne Gospe – „Majke dobrog savjeta“, koju su restaurirali stručnjaci iz Muzeja Republike Srpske, prenosi TABB.

U Rijeci procesijom i misom proslavljen spomendan sv. Roka

Povodom spomendana sv. Roka, u srijedu 16. kolovoza 2023., riječki vjernici su se prisjetili povijesti njegovoga štovanja te sudjelovali u zavjetnoj procesiji kojom su Riječani stoljećima hodočastili od župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije do zavjetne kapele sv. Fabijana i Sebastijana, u kojoj se nalazi slika sv. Roka.

1 2 3 6