Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakonska-pastoralna-godina

Završni ispit na Đakonskoj pastoralnoj godini u BK BiH

Završni ispit za 12 đakona s područja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koji su pohađali program zajedničke Pastoralne godine upriličen je u utorak, 28. svibnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, izvijestila je Nedjelja.

Počelo studijsko putovanje đakona BK-a BiH

Dvanaestorica polaznika Đakonske pastoralne godine Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine počeli su u ponedjeljak, 13. svibnja završni tjedan u realizaciji predviđenog programa po kojemu je planirano studijsko putovanje po crkvenim središtima u Vrhbosanskoj metropoliji, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Sjedište Hrvatske biskupske konferencije posjetili đakoni

Polaznici Đakonske pastoralne godine, koji će 2024. godine biti zaređeni za svećenike, posjetili su u srijedu, 31. siječnja 2024. godine, sjedište Hrvatske biskupske konferencije (HBK) gdje su se upoznali s radom i djelovanjem svih ustanova i ureda.

​​​​​​​Nadbiskup Vukšić slavio misu i podijelio diplome sudionicima Đakonske pastoralne godine

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH nadbiskup Tomo Vukšić je 1. lipnja u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u gradu Pale pokraj Sarajeva predvodio euharistijsko slavlje i podijelio diplome devetorici đakona koji su sudjelovali na Đakonskoj pastoralnoj godini prije nego što budu zaređeni za svećenike, izvještava KTA.

Nadbiskup Vukšić slavio misu uz asistenciju devetorice đakona iz BiH

U okviru duhovno-studijskog putovanja na završetku zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH, nadbiskup metropolit vrhbosanski Tomo Vukšić predvodio je euharistijsko slavlje u srijedu 17. svibnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, izvijestila je KTA.

1 2