Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacka-katedrala

Nadbiskup Đuro Hranić predvodio misu zadušnicu o 18. obljetnici smrti biskupa Ćirila Kosa

„Danas dragom Bogu želimo zahvaliti za život, djelo i svjedočanstvo našeg pokojnog biskupa đakovačkog ili bosanskog i srijemskog mons. Ćirila Kosa, koji je umro na prije 18 godina, 6. srpnja 2003. godine, mjesec dana nakon pohoda sv. Ivana Pavla II. našoj biskupiji“, rekao je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, predvodeći u utorak 6. srpnja u đakovačkoj katedrali misu zadušnicu o 18. obljetnici smrti biskupa Kosa.

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu u Đakovu

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu su 12. lipnja iz Osijeka krenuli na put dug više od 1700 kilometara, koji završava 25. kolovoza u Dubrovniku, a u srijedu 16. lipnja stigli su iz Vođinaca u Đakovo gdje su sljedećeg jutra sudjelovali na misi u đakovačkoj katedrali, koju je predslavio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

U đakovačku katedralu vraćaju se obnovljene orgulje

Prvi šleper s obnovljenim dijelovima orgulja đakovačke katedrale, koje su se od rujna 2017. godine nalazile na restauraciji u radionici Škrabl u Rogaškoj Slatini, u ponedjeljak 3. svibnja stigao je pred đakovačku katedralu.

Vazmeno bdjenje u đakovačkoj katedrali

Blagoslovom ognja, ukrašavanjem i paljenjem uskrsne svijeće, koja simbolizira svjetlo uskrslog Krista, započeli su svečani obredi Vazmenog bdjenja u đakovačkoj katedrali 3. travnja koje je uz nadbiskupa u miru Marina Srakića te još petnaestoricu svećenika predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Mons. Ćurić predslavio Misu večere Gospodnje

Đakovačko-osječki biskup Ivan Ćurić je u zajedništvu s jedanaestoricom svećenika te okupljenim vjernicima đakovačke Župe Svih svetih na Četvrtak večere Gospodnje, 1. travnja, u đakovačkoj katedrali predslavio Misu večere Gospodnje kojom je započelo Vazmeno trodnevlje.

Pepelnica u đakovačkoj katedrali - Nemoj u korizmu površno!

U zajedništvu s nadbiskupom Đurom Hranićem, umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem te još šestoricom svećenika, večernje misno slavlje s obredom pepeljenja u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra na Čistu srijedu – Pepelnicu 17. veljače predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Bogojavljenje u Đakovu: Mudraci – tražitelji učena, a ponizna srca

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja, pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić predvodio je svečano misno slavlje u đakovačkoj katedrali. U koncelebraciji je bio vlč. Stjepan Maroslavac te vlč. Dario Hrga, koji je nakon navještaja Evanđelja pjevajući navijestio slavlje Vazma u ovog godini.

1 2 3