Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-nadbiskup-u-miru-marin-srakic

Nadbiskup Srakić u Zelčinu: „Ime Marijino nosi radost“

Svetkovina Preslavnog Imena Marijina, u nedjelju, 12. rujna svečano je proslavljena u istoimenoj filijalnoj crkvi u Zelčinu Župe Snježne Gospe u Harkanovcima. U zajedništvu s pristiglim vjernicima svečano euharistijsko slavlje predslavio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić u zajedništvu s kancelarom Nadbiskupskog ordinarijata, mr. Dragom Markovićem i domaćim župnim upraviteljem Robertom Almašijem.

U Komletincima otkriveno poprsje vlč. Emerika Gašića

Na Trgu Emerika Gašića u Komletincima u petak, 14. svibnja postavljeno je i otkriveno poprsje vlč. Emerika Gašića, župnika komletinačkog, uvaženog svećenika i povjesničara. Poprsje u bronci posljednji je rad akademskog kipara Krune Bošnjaka, nastalo u Ljevaonici umjetnina u Zagrebu, a dali su ga izraditi Grad Otok i Župa Komletinci u suradnji s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom.

Svetkovina Bogorodice Marije i Svjetski dan mira u Đakovu

„Draga braćo i sestre! Na početku nove građanske godine, 'neka vas blagoslovi Gospodin i neka vas čuva. Neka vas obasja svjetlom svoga lica i milostiv neka vam bude. Neka svoj pogled svrati na vas i mir vam donese!' Neka Vam bude blagoslovljena čitava nova godina i vi blagoslovljeni u njoj“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predvodeći na svetkovinu Bogorodice Marije, 1. siječnja svečano misno slavlje u đakovačkoj katedrali, uz koncelebraciju nadbiskupa u miru Marina Srakića, pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te još sedmorice svećenika koji djeluju u središnjim nadbiskupijskim ustanovama.

Svetkovina Svih svetih u Đakovu

Večernje misno slavlje na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga u đakovačkoj je prvostolnici predvodio đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić. U koncelebraciji je bio nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, mons. Luka Marijanović, kanonik te preč. Tomislav Ćorluka, župnik.

Proslavljena 19. obljetnica biskupskog ređenja nadbiskupa Đure Hranića

Večernjim misnim slavljem u đakovačkoj prvostolnici u utorak 22. rujna đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić proslavio je 19. obljetnicu svoga biskupskog ređenja. Uz nadbiskupa u miru Marina Srakića te pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, koncelebrirala su još sedmorica svećenika, a na misi su sudjelovale i brojne redovnice družbe Sestara sv. Križa, predvođene provincijalnom poglavaricom s. Valerijom Široki.

Kamp za osmaše „Pozdrav iz Zavičaja!“

Umjesto kampa za djecu i mlade, koji se proteklih godina održavao u župnom dvorištu Župe sv. Mateja apostola i evanđelista u Bizovcu, koji je ove godine otkazan zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, u obližnjim Ivanovcima je od 18. do 20. lipnja održan Kamp osmaša OŠ Bratoljuba Klaića iz Bizovca.

Susret prezbiterija Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predslavio je na Duhovski ponedjeljak, 1. lipnja u đakovačkoj prvostolnici svečano euharistijsko slavlje koje je okupilo gotovo sav prezbiterij Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Dekanska konferencija u Đakovu

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 18. svibnja 2020. održana je dekanska konferencija Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3