Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-pomocni-biskup

Predavanje mons. Ćurića studentima KBF-a u Đakovu

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić održao je predavanje „Sinoda o sinodalnosti: poziv na osnaženje ljubavi i vjernosti Crkve u poslanju“ u utorak 7. svibnja 2024., na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Đakovo: Održan Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih

Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba održan je 6. travnja u Đakovu. Sudionici su se okupili u đakovačkoj katedrali na misnom slavlju koje je predvodio preč. Mato Gašparović, ravnatelj UZUK-a u koncelebraciji s dr. Josipom Bošnjakovićem, voditeljem Bračnih i obiteljskih savjetovališta i Alojzom Kovačekom, nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji.

Obredi Muke Gospodnje u đakovačkoj prvostolnici

Obrede Muke Gospodnje na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u đakovačkoj je prvostolnici predvodio katedralni župnik Ivan Lenić, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Misa posvete ulja u đakovačkoj katedrali

Uz svečanu procesiju od Nadbiskupskog doma prema katedrali na Veliki četvrtak, 28. ožujka, slavljena je Misa posvete ulja koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem te gotovo cijelim prezbiterijem Đakovačko-osječke nadbiskupije, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 11