Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

U đakovačkoj katedrali održan koncert „Vrijeme je žetve milosti Božje“

Tradicionalni koncert duhovne glazbe pod nazivom „Vrijeme je žetve milosti Božje“ ove godine održan je u nedjelju 27. rujna u Đakovu. Ovo jubilarno peto izdanje koncerta po mnogo čemu je bilo drugačije. Umjesto na otvorenom koncert je zbog najavljene kiše održan u đakovačkoj katedrali Sv. Petra.

Proslavljena 19. obljetnica biskupskog ređenja nadbiskupa Đure Hranića

Večernjim misnim slavljem u đakovačkoj prvostolnici u utorak 22. rujna đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić proslavio je 19. obljetnicu svoga biskupskog ređenja. Uz nadbiskupa u miru Marina Srakića te pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, koncelebrirala su još sedmorica svećenika, a na misi su sudjelovale i brojne redovnice družbe Sestara sv. Križa, predvođene provincijalnom poglavaricom s. Valerijom Široki.

Preminula s. Radoslava (Kata) Krekman

Okrijepljena svetim sakramentima, u 90. godini života i 58. godini svetih zavjeta u Đakovu je 21. kolovoza preminula s. Radoslava (Kata) Krekman, redovnica Družbe milosrdnih sestara sv. Križa.

Duhovno-rekreativni dani ministaranata i župnih suradnika

Predvođeni župnikom Florijanom Kvetekom i župnim vikarom Zlatkom Hnatešinom, 21 ministrant te 25 župnih suradnika slavonskobrodske Župe Duha Svetoga u četvrtak 20. kolovoza nakon jutarnje mise uputili su se na izlet prema Plitvičkim jezerima.

Pokop preč. Petra Petrovića

Preč. Petar Petrović, umirovljeni slakovački župnik i začasni kanonik Prvostolnog kaptola u Đakovu, preminuo u Svećeničkom domu u Đakovu u ponedjeljak 17. kolovoza, pokopan je u srijedu 19. kolovoza na Gradskom groblju u Đakovu.

Odluka o radu Međubiskupijskog suda prvoga stupnja u Đakovu

U skladu s novim zaključcima, uputama i odlukama civilnih i crkvenih vlasti o vrjednovanju ljudskog života i zaštiti zdravlja ugroženih bolešću COVID-19, Međubiskupijski sud prvoga stupnja u Đakovu (MSPS) donio je Odluku o radu, temeljenu na povoljnijoj epidemiološkoj situaciji vezano uz bolest COVID-19. Odluku prenosimo u cijelosti.

1 2 3 12