Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

Otvorena izložba “Kršćanski korijeni Europe. Papinstvo i Bugari”

„Kršćanski korijeni Europe. Papinstvo i Bugari od IX. do XXI. stoljeća” – naziv je izložbe koja je 13. srpnja otvorena u Spomen-muzeju Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu. Izložbu je otvorila bugarska veleposlanica Genka Georgieva, a povod postavljanju bio je prvi apostolski pohod pape Franje Bugarskoj u svibnju ove godine.

U župi Dobrog Pastira u Đakovu održan oratorij za djecu i mlade

Ljetni oratorij za djecu i mlade u župi Dobrog Pastira u Đakovu pod nazivom: „Sve(t) ili ništa“ održan je od 30. lipnja do 4. srpnja. Glavnu animaciju vodili su dvojica bogoslova Hrvatske salezijanske provincije Marijan Zovak iz Osijeka i Karlo Ćuk iz Zagreba, uz suradnju i pomoć animatorice Marije Janeš iz Rijeke. Na ljetnom oratoriju okupilo se sedamdesetak djece i dvadesetak mladih iz župe.

Nadbiskup Hranić: Svi smo pozvani razvijati se kao biće zajedništva i postajati kruhom za druge

Svetkovina Tijelova, Presvetoga Tijela i Krvi Isusove, ove je godine u gradu Đakovu proslavljena u zajedništvu obje đakovačke župe – Svih svetih i Dobroga Pastira, prvo svečanim euharistijskim slavljem, a potom i Tijelovskom procesijom koja je ove godine okupila velik broj vjernika i predstavnika različitih udruga te prvi put prošla kroz središte grada, do župne crkve Svih svetih, a potom Ulicom kralja Tomislava do samostanske crkve Presvetog Srca Isusova.

Đakovo: Susret trajne formacije svećenika do deset godina svećeništva

U prostorima Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu 10. lipnja održan je susret trajne formacije svećenika do deset godina svećeništva Đakovačko-osječke nadbiskupije. Susret je vodio pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić, a nazočio je i nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Obećanja članova Frame Đakovo

Tijekom misnog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu u subotu 11. svibnja članovi Franjevačke mladeži iz Đakova dali su svoja obećanja: 25 ih je dalo prva, a 13-ero je obnovilo prije dana obećanja.

1 2 3 6