Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

Proslava spomendana sv. Cecilije u kapelici Marije Majke Crkve

Na uočnicu spomendana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe, 21. studenoga članovi Mješovitog katedralnog zbora, Zbora bogoslova đakovačkog Sjemeništa i Studentskog zbora đakovačkog KBF-a, sa svojim voditeljem mo. Ivanom Andrićem okupili su se u kapelici Marije Majke Crkve KBF-a u Đakovu, kako bi misnim slavljem proslavili spomendan svoje zaštitnice.

Seminar za animatore i suradnike u župnoj katehezi

U prostorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu 16. studenoga održan je seminar „Biblija i liturgija“. Seminar je počeo molitvom koju je predvodila vjeroučiteljica Maja Odobašić, a nakon zajedničke molitve sve prisutne srdačno je pozdravila i uvela u seminar predstojnica Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. sc. Teuta Rezo. Seminar je sadržavao dva predavanja i četiri radionice.

Salezijanski vizitator don Tadeusz Rozmus u Đakovu

U sklopu vizitacije Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, savjetnik salezijanskoga vrhovnog poglavara za Središnju i Sjevernu Europu don Tadeusz Rozmus boravio je 14. i 15. studenoga u Belom Manastiru u salezijanskoj zajednici i župi sv. Martina, biskupa koja je njima povjerena.

Skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine u Đakovu

U srijedu, 30. listopada u Nadbiskupskom domu u Đakovu održana je 47. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, kojom je predsjedao nadbiskup metropolit, mons. dr. Đuro Hranić. Sudjelovali su svi biskupi iz metropolije i kancelari, a u radu je sudjelovao i mons. dr. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a u Đakovu.

„Afektivno sazrijevanje u formaciji”

Dr. Sanda Smoljo-Dobrovoljski sa zagrebačkog KBF-a na poziv Ravnateljstva Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu susrela se 29. listopada s bogoslovima ovog sjemeništa.

Dekanska konferencija u Đakovu

Pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u Nadbiskupskom domu u Đakovu u ponedjeljak 21. listopada održana je dekanska konferencija. Na konferenciji je sudjelovao i pomoćni biskup Ivan Ćurić te gotovo svi dekani s područja Nadbiskupije.

Misijska izložba u Đakovu

U povodu Izvanrednog mjeseca misija 19. listopada u Misijskom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije otvorena je izložba. Otvorenju izložbe nazočio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, dječja misijska skupina s voditeljicom s. Jelenom Kovačević, sestre i kandidatice iz đakovačkog samostana sestara svetog Križa.

Inauguracija nove akademske godine na KBF-u u Đakovu

U utorak, 1. listopada akademska zajednica Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku započela je novu akademsku godinu. Tom prigodom susret svih studenata i profesora započeo je u dvorani biskupa J. J. Strossmayera pozdravom izv. prof. dr. sc. Vladimira Dugalića, dekana Fakulteta, nastavljen je predavanjem izv. prof. dr. sc. Krešimira Šimića te zaključen zajedničkim misnim slavljem u studentskoj kapeli Marije Majke Crkve, koje je predvodio Veliki kancelar KBF-a u Đakovu, nadbiskup Đuro Hranić.

Duhovne vježbe za majke s djecom i obitelji

Druge ovogodišnje duhovne vježbe za majke s djecom i obitelji održane su od 27. do 29. rujna u Domu duhovne pomoći Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu. Sudjelovalo je dvadeset i šestero odraslih, od kojih je bilo šest obitelji, trideset i sedmero djece i deset animatora.

1 2 3 8