Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

Odluka o radu Međubiskupijskog suda prvoga stupnja u Đakovu

U skladu s novim zaključcima, uputama i odlukama civilnih i crkvenih vlasti o vrjednovanju ljudskog života i zaštiti zdravlja ugroženih bolešću COVID-19, Međubiskupijski sud prvoga stupnja u Đakovu (MSPS) donio je Odluku o radu, temeljenu na povoljnijoj epidemiološkoj situaciji vezano uz bolest COVID-19. Odluku prenosimo u cijelosti.

Mise zahvalnice za kraj akademske godine u Osijeku i Đakovu

U nedjelju, 14. lipnja u osječkoj konkatedrali slavljena je svečana misa zahvalnica uz kraj akademske godine 2019./2020. na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Misa zahvalnica za kraj akademske godine na Katoličkog bogoslovnom fakultetu u Đakovu slavljena je 8. lipnja, a predvodio ju je dekan KBF-a mons. dr. sc. Vladimir Dugalić.

Proslava sv. Antuna Padovanskog u Đakovu i Otoku

Na spomen svetog Antuna Padovanskog u subotu, 13. lipnja đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predslavio je u Đakovu koncelebriranu misu na vanjskom oltaru samostanske ljetne terase pri Centru i Udruzi “Amadea”.

Proslava svetkovine Presvetoga Tijela i Krvi Kristove u Đakovu

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove svečano je proslavljena 11. lipnja u đakovačkoj katedrali, večernjom euharistijom koju je predslavio nadbiskup đakovačko-osječki u miru Marin Srakić, te iznošenjem Presvetog Oltarskog Sakramenta pred katedralu, na Strossmayerov trg, gdje je molitvu pred mnoštvom vjernika predvodio pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Susret prezbiterija Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predslavio je na Duhovski ponedjeljak, 1. lipnja u đakovačkoj prvostolnici svečano euharistijsko slavlje koje je okupilo gotovo sav prezbiterij Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Svetkovina Duhova u Đakovu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u nedjelju 31. svibnja slavlje svetkovine Duhova u đakovačkoj katedrali, koje su izravno prenosili Televizija Slavonije i Baranje (STV) te Slavonskobrodska televizija (SBTV).

Katehetsko-molitveni materijali prigodni u pripravi za sakramente

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije i tijekom ublaženih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 nastavio je na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije pripremati prigodne molitveno-katehetske materijale za osnovnoškolce, srednjoškolce, obiteljske kućne Crkve i vjeroučitelje. 

1 2 3 11