Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

Održana duhovna obnova Frame Đakovo

Duhovna obnova Franjevačke mladeži (Frama) Đakovo održana je od 20. do 21. veljače u prostorijama Doma za mlade „Betanija” u Đakovu.

Đakovo: Molitva za žrtve trgovine ljudima

U povodu IX. međunarodnog dana molitve i djelovanja protiv trgovine ljudima, na spomendan sv. Jozefine Bakhite u srijedu 8. veljače u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova okupile su se sve zajednice vezane uz provincijalnu kuću Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu kako bi zajedno molile za žrtve trgovine ljudima, za one koji doprinose tomu zlu, kao i za mnoštvo djece, mladih i odraslih koji su bili žrtve i započeli dugi proces oporavka.

Izlet vođinačke djece u Đakovo

Župnik Župe Vođinci Ante Šiško već nekoliko godina vodi na zasluženi izlet svu djecu koja su svakodnevno dolazila na mise zornice tijekom došašća. Tako je bilo i ove godine, kada su 14. siječnja 46 djece, župnik, dvije redovnice i dvoje pastoralnih suradnika pošli na izlet u Đakovo, gdje su posjetili Državnu ergelu lipicanaca, a potom središnje nadbiskupijske ustanove i katedralu.

Bogojavljenje u Đakovu

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodio je 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja, svečano misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici.

Biskup Ćurić i Katedralni zbor iz Đakova na adventskom susretu Hrvata u Pečuhu

Na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija te vlč. Ladislava Bačmaija, povjerenika Pečuške biskupije za vjernike Hrvate, u pečuškoj katedrali Sv. Petra u petak 9. prosinca održan je tradicionalni adventski susret hrvatske zajednice. Središnji dio susreta bilo je misno slavlje na hrvatskom jeziku, kojega je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

1 2 3 21