Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

U Trnavi blagoslovljeni nadbiskupijski vinogradi i mlado vino

„U ovom trenutku kada priroda miruje, razmišljamo o godini koja je pred nama. Ovdje smo da zahvalimo Bogu za proteklu godinu, pogledamo naprijed i zamolimo njegovu asistenciju, njegov blagoslov u godini koja je pred nama. Zazivamo blagoslov na ove vinograde i sve vinograde ovoga kraja i molimo Boga stvoritelja da budemo njegovi suradnici“, rekao je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, predvodeći na blagdan Sv. Vinka, u petak 22. siječnja, obred blagoslova nadbiskupijskih vinograda u Trnavi.

Bogojavljenje u Đakovu: Mudraci – tražitelji učena, a ponizna srca

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja, pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić predvodio je svečano misno slavlje u đakovačkoj katedrali. U koncelebraciji je bio vlč. Stjepan Maroslavac te vlč. Dario Hrga, koji je nakon navještaja Evanđelja pjevajući navijestio slavlje Vazma u ovog godini.

Misa zahvalnica u đakovačkoj katedrali

Posljednjeg dana 2020. godine večernju misu zahvalnicu u đakovačkoj katedrali predvodio je mons. Đuro Hranić, nadbiskup, a u koncelebraciji su bili mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru, preč. Tomislav Ćorluka, đakovački župnik, Dominik Nedeljković, župni vikar i još devetorica svećenika iz središnjih nadbiskupijskih ustanova.

Đakovo: Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak pandemije

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je okružnicu svim svećenicima i članovima ustanova posvećenoga života, kršćanskim obiteljima i članovima vjerničkih društava te svim vjernicima laicima Đakovačko-osječke nadbiskupije kojom poziva i određuje da se u svim župama, redovničkim zajednicama i crkvama, te u molitvenim i drugim zajednicama u petak, 8. siječnja 2021. godine, na spomen BDM Gospe Brze Pomoći upriliči Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak aktualne epidemije.

U Đakovačko-osječku nadbiskupiju stiglo Betlehemsko svjetlo mira

U predvečerje Treće nedjelje došašća, 13. prosinca članovi Odreda izviđača "Klasje" Đakovo, Ante Blažević i Irma Dravec, donijeli su u đakovačku katedralu Betlehemsko svjetlo mira te ga uime Saveza izviđača Osječko-baranjske županije predali pomoćnom biskupu đakovačko-osječkom Ivanu Ćuriću.

Trajno euharistijsko klanjanje u Đakovu

Nakon što je na poticaj patera Justa Lofeuda, misionara Presvetog Sakramenta, u Župi Svih Svetih u Đakovu 17. listopada pokrenuta inicijativa za organizacijom trajnog euharistijskog klanjanja, na blagdan Gospe Loretske, 10. prosinca u crkvi Svih Svetih u Đakovu svečano je na trajnu adoraciju izložen Presveti Oltarski Sakrament.

Nuncij Giorgio Lingua predvodio misno slavlje na svetkovinu Bezgrešne u Đakovu

Misnim slavljem u kapeli Bezgrješne, koje je predvodio apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua, zajednica Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu svečano je 8. prosinca proslavila svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, svoje zaštitnice. Uz nadbiskupa đakovačko-osječkog Đuru Hranića, nadbiskupa u miru Marina Srakića, pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, poglavare Sjemeništa predvođene rektorom Stjepanom Radićem, koncelebrirali su svećenici koji djeluju u središnjim nadbiskupijskim ustanovama.

Znanstveni skup „Perspektive katoličkih učilišta i obrazovanja općenito“

„Perspektive katoličkih učilišta i obrazovanja općenito“ bila je tema znanstvenog skupa održanoga 24. studenoga u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu, a u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Podjela službe lektorata i akolitata u Đakovu

Na nedjelju Krista Kralja, 22. studenoga tijekom misnog slavlja u đakovačkoj katedrali sv. Petra, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić četvorici bogoslova đakovačkog sjemeništa podijelio je službe lektorata i akolitata.

Pokop i misa zadušnica za vlč. Iliju Raića

Pogrebni ni obredi i misa zadušnica za vlč. Iliju Raića, umirovljenog svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je preminuo 9. studenoga u 81. godini života i 53. godini svećeništva, održani su u subotu 21. studenoga. Obrede na Gradskom groblju u Đakovu predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i tridesetak svećenika te manjeg broja vjernika.

1 2 3 14