Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

Obilježavanje Dana progona Nijemaca

Povodom obilježavanja Dana progona Nijemaca s područja Podunavlja i drugih prostora bivše Jugoslavije krajem i po završetku Drugoga svjetskog rata, članovi Njemačke zajednice đakovačkog Ogranka posjetili su u subotu 11. svibnja groblje u Krndiji gdje su položili vijenac i odali počast stradalim sunarodnjacima koji počivaju na tom groblju te i onima čije mjesto pogibije nije poznato.

Proslava Uzašašća u kapeli Svećeničkog doma

U kapeli novog Svećeničkog doma u Đakovu koja nosi naslov Uzašašće Gospodinovo – Dixit Jesus u četvrtak, 9. svibnja 2024. svečanim misnim slavljem kojega je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, proslavljena je svetkovina Uzašašća, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

S. Svjetlana Paljušević primila godišnju nagradu Grada Đakova

U povodu obilježavanja Dana grada Đakova, u srijedu 8. svibnja 2024., na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u kinodvorani Centra za kulturu, s. M. Svjetlana Paljušević primila je Godišnju nagradu Grada Đakova za 50 godina glazbenog djelovanja i promicanja glazbene kulture u odgoju, obrazovanju, kulturnom i društvenom životu Grada Đakova, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Đakovo: Održana duhovna obnova za djevojke osmih razreda

U kući Milosrdnih sestara sv. križa Betaniji u Đakovu održana je u subotu 9. i nedjelju 10. ožujka duhovna obnova za djevojke osmih razreda, koje su došle su iz Veliškovaca, Gata, Banovaca, Vinkovaca, Ivankova, Starih Perkovaca i Vrpolja, izvijestili su iz Družbe.

U Đakovu održan stručni skup djelatnika katoličkih škola

Stručni skup djelatnika katoličkih škola održan je u subotu, 2. ožujka u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici u Đakovu o temi „Cjeloviti rast osobe“, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 24