Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovo

Nadbiskup Hranić zaželio u novoj godini više mira, radosti, sklada i zajedništva

U zajedništvu s umirovljenim đakovačko-osječkim nadbiskupom Marinom Srakićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, mons. Lukom Marijanovićem, mons. Josipom Bernatovićem, vlč. Dragom Markovićem te vlč. Domagojem Lackovićem, svečano misno slavlje na svetkovinu Marije Bogorodice i 53. svjetski dan mira, 1. siječnja u đakovačkoj prvostolnici predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Proslava spomendana sv. Cecilije u kapelici Marije Majke Crkve

Na uočnicu spomendana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe, 21. studenoga članovi Mješovitog katedralnog zbora, Zbora bogoslova đakovačkog Sjemeništa i Studentskog zbora đakovačkog KBF-a, sa svojim voditeljem mo. Ivanom Andrićem okupili su se u kapelici Marije Majke Crkve KBF-a u Đakovu, kako bi misnim slavljem proslavili spomendan svoje zaštitnice.

Seminar za animatore i suradnike u župnoj katehezi

U prostorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu 16. studenoga održan je seminar „Biblija i liturgija“. Seminar je počeo molitvom koju je predvodila vjeroučiteljica Maja Odobašić, a nakon zajedničke molitve sve prisutne srdačno je pozdravila i uvela u seminar predstojnica Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. sc. Teuta Rezo. Seminar je sadržavao dva predavanja i četiri radionice.

Salezijanski vizitator don Tadeusz Rozmus u Đakovu

U sklopu vizitacije Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, savjetnik salezijanskoga vrhovnog poglavara za Središnju i Sjevernu Europu don Tadeusz Rozmus boravio je 14. i 15. studenoga u Belom Manastiru u salezijanskoj zajednici i župi sv. Martina, biskupa koja je njima povjerena.

1 2 3 9