Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: damir-ocvirk

Argumenti HKR-a: Primanje pričesti i što je prioritet – forma ili sadržaj?

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkoga radija u ponedjeljak 12. listopada o pričesti razgovarali su mr. sc. Milan Dančuo s Katedre za liturgiku KBF-a u Zagrebu, župnik zagrebačke Župe sv. Josipa vlč. Damir Ocvirk i župni vikar u zagrebačkoj Župi Majke Božje Lurdske fra Ivan Marija Đuzel.

Zlatna misa don Pavla Crnjca

Misnim slavljima u kapeli Corpus Domini u Zagrebu uoči i na svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, 28. i 29. lipnja svečano je u nazočnosti brojnih vjernika proslavljena 50. obljetnica svećeništva rektora ove kapele don Pavla Crnjca.

Ulicama Zagreba odjekivala pjevana krunica u prvoj Marijanskoj procesiji za život

Prva ‘Marijanska procesija za život’, u čast Bezgrešnom Srcu Marijonom, ujedinila je 15 hrvatskih gradova na početku nove jesenske molitvene kampanje ‘40 dana za život’. Procesija se održala u večernjim satima u srijedu 25. rujna u Šibeniku, Kninu, Splitu i Zagrebu, dan prije u šest gradova, prošle nedjelje u njih tri, a još predstoji u četvrtak u Gospiću i u nedjelju u Slavonskom Brodu.

Svečanost završetka obnove župne crkve Sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki

Svečanom misom u nedjelju 25. kolovoza župljani zagrebačke župe svetoga Josipa na Trešnjevki, proslavili su završetak obnove unutrašnjosti crkve. Obnovom je bilo uključeno uređenje bogoslužnog prostora s nosivim elementima kao što su novi oltar, ambon, krsni zdenac, prostor svetohraništa, nove ispovjedaonice i postaje križnoga puta. U crkvi su postavljeni i novi mramorni pod, rasvjeta i nove hrastove klupe.