Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-duha-asiza

Na Svetom Duhu održan Međureligijski molitveni susret u povodu Dana Duha Asiza

Tradicionalni međureligijski molitveni susret u povodu Dana Duha Asiza u organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda, Mjesnog bratstva Kaptol – Zagreb i Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije održan je u srijedu, 27. listopada u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu.

Molitva u povodu obilježavanja "Dana duha Asiza" 27. listopada bez fizičkog okupljanja

Međureligijski molitveni susret za mir u svijetu "Dan duha Asiza", koji se proteklih godina održavao u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu u organizaciji Franjevačkoga svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Kaptol, u suradnji s Povjerenstvom za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije, zbog pandemije koronavirusa ove godine organizira se bez fizičkog okupljanja, stoji u priopćenju Franjevačkoga svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Kaptol te Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije od petka 23. listopada.

Započelo obilježavanje Dana duha Asiza

Međureligijska molitva za mir, koja se u svijetu i kod nas obilježava kao Dan duha Asiza, ove je godine tematski vezana uz 800. obljetnicu susreta sv. Franje i sultana Malika Al-Kamila.

Međureligijski molitveni susret „Dan duha Asiza" u crkvi Sv. Franje

Međureligijski molitveni susret „Dan duha Asiza" u zagrebačkoj crkvi Sv. Franje održan je u subotu 27. listopada, na kojem su sudjelovali predstavnici Evanđeoske pentekostne Crkve, Evangeličke Crkve, Islamske vjerske zajednice, Makedonske pravoslavne Crkve, Saveza baptističkih Crkava u Republici Hrvatskoj, Srpske pravoslavne Crkve i Katoličke Crkve.