Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva u povodu obilježavanja "Dana duha Asiza" 27. listopada bez fizičkog okupljanja

Zagreb (IKA)

Međureligijski molitveni susret za mir u svijetu "Dan duha Asiza", koji se proteklih godina održavao u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu u organizaciji Franjevačkoga svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Kaptol, u suradnji s Povjerenstvom za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije, zbog pandemije koronavirusa ove godine organizira se bez fizičkog okupljanja, stoji u priopćenju Franjevačkoga svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Kaptol te Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije od petka 23. listopada.

“Dan duha Asiza” međureligijski je molitveni susret za mir u svijetu, nadahnut susretom predstavnika velikih svjetskih religija, koji se na poticaj sv. Ivana Pavla II. dogodio u Asizu 1987.

Premda je crkva svetoga Franje na Kaptolu u ovogodišnjem potresu teško stradala te u njoj, u ovom trenutku, nije moguće vjerničko okupljanje, molitveni susret je i ove godine s radošću pripravljan.

Susretljivošću braće franjevaca konventualaca, susret je trebao biti održan 27. listopada u crkvi svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Ipak, prateći razvoj situacije u svezi širenja koronavirusa i broja oboljelih u Zagrebu i Hrvatskoj, kao organizatori donijeli smo odluku da ovogodišnji Dan duha Asiza ne obilježimo fizičkim okupljanjem na određenoj lokaciji.
Umjesto toga pozivamo sve one koji žive vjeru u Boga, Oca svih ljudi, da ovogodišnji Dan duha Asiza, zajedno s nama, obilježe na osobnoj molitvenoj razini, to jest da postojano, a osobito 27. listopada, kao braća i sestre, kao djeca istoga Oca, na način koji im je prikladan, mole za mir u nama i među nama, za mir u našim zajednicama, za mir u svijetu, za zdravlje ljudi i zdravlje međuljudskih odnosa.

Uzdamo se da ćemo se za Dan duha Asiza 2021. moći – kao i ranijih godina – svi zajedno okupiti u crkvi svetoga Franje na Kaptolu, piše u petak 23. listopada u priopćenju Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesno bratstvo Kaptol te Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije.