Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medureligijski-dijalog

Nadbiskup Mate Uzinić susreo se s ajatolahom Hamidom Shahriarijem

Riječki nadbiskup Mate Uzinić, u pratnji generalnog vikara Riječke nadbiskupije Maria Tomljanovića, pohodio je u nedjelju 12. studenog Islamski centar u Rijeci gdje se susreo s generalnim tajnikom Svjetskog vijeća za približavanje mezheba, ajatolahom Hamidom Shahriarijem, izvijestio je Tiskovni ured Riječke nadbiskupije.

Papa u Mongoliji: Religije u službi dobra; neka njeguju dijalog, slogu, nadu

Na ekumenskom i međureligijskom susretu u Ulan Batoru u nedjelju 3. rujna papa Franjo je potaknuo religije da budu primjer dijaloga i altruizma u ovom vremenu „razdiranom sukobima i neslogom“ i da ponude ono u što vjeruju poštujući savjesti drugih i u svrhu najvećega dobra za sve. Upozorio je također da fundamentalizam i ideološko forsiranje kompromitiraju mir, prenosi Vatican News.

Papa Franjo održao niz međureligijskih susreta u Lisabonu

U sklopu pohoda Portugalu, papa Franjo je u petak 4. kolovoza, po povratku u Apostolsku nuncijaturu, gdje je imao zakazan ručak s mladima, održao sastanke s trima odvojenim izaslanstvima, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Franjo osudio spaljivanje Kur'ana u Švedskoj

„Osjećam se ogorčeno i zgroženo ovim postupcima“, rekao je papa Franjo uredniku dnevnika Al-Ittihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hamadu Al-Kaabiju, govoreći o spaljivanju Kur’ana ispred središnje džamije u Stockholmu u srijedu 28. lipnja, prenosi portal Hrvatske katoličke mreže.

1 2 3 6