Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: koronavirus

Priopćenje Subotičke biskupije

Subotički biskup Slavko Večerin, zbog infekcije koronavirusom krajem ožujka bio je primljen u Opću bolnicu Subotica, gdje je tijekom dva tjedna bio hospitaliziran. Nakon što se njegovo opće stanje značajno popravilo, stekli su se uvjeti da 8. travnja bude otpušten na daljnje kućno liječenje.

Biskup Stojanov predvodio misu za žrtve koronavirusa

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov je 26. ožujka u katedralnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Skoplju služio misu za pokojne od covida-19, zaražene, njihove obitelji i medicinsko osoblje koje se brine o njima, priključujući Crkvu u Makedoniji i Međunarodnu biskupsku konferenciju Svetih Ćirila i Metoda molitvenoj inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

COVID-19: Nove upute lokalnim stožerima civilne zaštite uoči turističke sezone

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, kao i u okruženju, u petak 19. ožujka objavljene su nove upute Nacionalnog stožera civilne zaštite upućene lokalnim stožerima civilne zaštite, objavljeno je na koronavirus.hr - službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

Održana tiskovna konferencija na kraju 80. redovnog zasjedanja BK BiH

Konferencija za novinstvo o temama i zaključcima 80. redovnog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je u petak, 19. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru. Na konferenciji su govorili predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i domaćin mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić.

Godišnje hodočašće u Fatimu zbog pandemije održava se virtualno

Biskup Leiria-Fátime kardinal António dos Santos Marto obznanio je da se godišnje hodočašće u Fatimu 2021. godine, od 14. do 22. ožujka, održava virtualnim putem zbog ograničenja u Portugalu uslijed pandemije koronavirusa, objavila je u subotu 13. ožujka Catholic News Agency (CNA), a prenosi mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

IZDVOJENO MIŠLJENJE Predsjednik Ustavnog suda pozvao se na papu Franju i hrvatske biskupe

Ustavni sud Republike Hrvatske 23. veljače 2021. donio je rješenje o neprihvaćanju prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom točke III. stavka 1. alineja 1. i 4. „Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja“ (među kojima su i misna slavlja) od 27. studenoga tj. 18. prosinca 2020.

1 2 3 66