Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti

Biskup Šaško predvodio euharistijsko slavlje za Domovinu

Pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško predvodio je 5. kolovoza, na spomendan posvete bazilike Svete Marije Velike ('Gospa Snježna') i dan kada Hrvatska obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, euharistijsko slavlje za Domovinu u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Homilija biskupa Rogića u Kninu

Prenosimo u cijelosti homiliju šibenskog biskupa Tomislava Rogića s mise slavljene u petak 5. kolovoza 2022. u Kninu u prigodi središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ i blagdana Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, zaštitnice Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Knin: Biskup Rogić pozvao na zajedništvo za dobrobit budućih generacija

U sklopu središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ te blagdana Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, zaštitnice Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj, svečanu misu za domovinu u petak 5. kolovoza u Kninu predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Pozdrav biskupa Bogdana na misi za domovinu u Kninu

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan uputio je pozdrav na početku mise slavljene na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO „Oluja“ te Dan Vojne biskupije u petak 5. kolovoza 2022. u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu. Pozdrav prenosimo u cijelosti.

Knin: Biskup Bogdan predvodio molitvu za poginule branitelje u Domovinskom ratu

U sklopu središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u petak 5. kolovoza ispred spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ u Kninu vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je molitvu za sve poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

U Rijeci proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Rijeci je svečano proslavljen već 4. kolovoza u večernjim satima misom, Povorkom ponosa i slave, podizanjem zastave, preletom aviona „Krila Kvarnera“ i paljenjem 27 baklji na Trsatskoj gradini.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu 5. kolovoza 2022.

U Kninu će u petak 5. kolovoza biti središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj proslavit će blagdan nebeske zaštitnice Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

1 2 3 5