Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: darko-tepert

Fra Darko Tepert: Franjevački jubilej se ne ograničava samo na vanjska slavlja, već potiče na postavljanje pitanja

Veliki franjevački jubilej koji će kulminirati 800. obljetnicom preminuća sv. Franje Asiškog svečano je otvoren u subotu 7. siječnja u Grecciu, u nazočnosti šestorice generalnih ministara Franjevačke obitelji. O jubileju koji se proteže od 2023. do 2026. godine govorio je u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno” fra Darko Tepert, generalni tajnik za formaciju i studije Reda manje braće.

Održan Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak 2. rujna u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Predavanje „Riječ Božja u župnoj zajednici“ održao je doc. dr. sc. fra Darko Tepert.

Bogoslovi u Đakovu obavili godišnje duhovne vježbe

U Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu od 6. do 9. studenoga održane su duhovne vježbe za bogoslove o temi „Usredotočeni na Krista (Poslanica Hebrejima)“. Predvoditelj je bio fra dr. Darko Tepert, redovnik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

U Zadru završio znanstveni simpozij na temu "Mudrost u Bibliji"

Dvodnevni međunarodni znanstveni simpozij na temu "Mudrost u Bibliji" završen je u subotu 24. listopada u Svečanoj dvorani na Sveučilištu u Zadru. Organizatori toga skupa koji je okupio 16 predavača iz Hrvatske i BiH bili su Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu, Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu i Teološko-katehetski odjel Sveučilišta u Zadru.