Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dekreti

Kardinal Bozanić uručio dekrete ovogodišnjim đakonima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 15. listopada s ovogodišnjim đakonima Zagrebačke nadbiskupije te im u toj prigodi uručio dekrete za župe i odredišta gdje će obavljati đakonski praktikum, priopćili su iz Ureda zagrebačkog nadbiskupa.

Kardinal Bozanić povjerio službe ovogodišnjim mladomisnicima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 14. srpnja ovogodišnje mladomisnike Zagrebačke nadbiskupije i uručio im dekrete s imenovanjima na njihove prve prezbiterske službe, objavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Nadbiskup Barišić mladomisnicima uručio prve dekrete

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je, u petak 9. srpnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu, trojicu novozaređenih svećenika koji su položili jurisdikcijski ispit: don Roka Kaštelana, don Marijana Šituma i fra Nikolu Žulja.

Vatikan: Proglašeni novi dekreti o herojskim krepostima

Papa Franjo primio je 17. ožujka u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze svetaca kardinala Marcella Semerara tijekom koje je dao odobrenje Kongregaciji da proglasi nove dekrete o herojskim krepostima za sedmero slugu i službenica Božjih, objavio je u četvrtak 18. ožujka Tiskovni ured Svete Stolice.

Novozaređeni đakoni primili dekrete

Požeški biskup Antun Škvorčević susreo se 1. listopada u Biskupskom domu u Požegi s dvojicom nedavno zaređenih đakona Požeške biskupije te im uručio dekrete o njihovu pastoralnom praktikumu.

Kardinal Bozanić povjerio službe ovogodišnjim mladomisnicima

Ovogodišnji mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije zaređeni 20. lipnja u Svetištu Majke Božje Bistričke, nakon slavlja mladih misa, susreli su se u subotu, 18. srpnja sa svojim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem koji im je uručio prve dekrete, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Škvorčević uručio mladomisnicima prve dekrete

U Biskupskom domu u Požegi, 8. srpnja, požeški biskup Antun Škvorčević primio je dvojicu ovogodišnjih mladomisnika Požeške biskupije, Marka Milakovića i Mateja Silukovića kako bi im uručio prve dekrete o njihovim svećeničkim službama.

Novi blaženici Katoličke Crkve

Papa Franjo primio je 23. siječnja u Vatikanu pročelnika Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih kardinala Angela Becciua i odobrio dekrete za proglašenje novih blaženika, slugu Božjih ubijenih u Španjolskoj i Gvatemali.

1 2