Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: devcic

Nadbiskup Devčić: Gospa nas poziva na izvor žive vode

U povodu obilježavanja 28. svjetskog dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je u utorak 11. veljače u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u Rijeci svečano euharistijsko slavlje za bolesnike, starije, nemoćne, medicinsko osoblje, zdravstvene ustanove, škole i sve vjernike.

Šestorici bogoslova podijeljena je služba lektorata

Na Nedjelju Božje riječi, 26. siječnja, u župi sv. Ane na  Gornjoj Vežici pod misom koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić, šestorici svećeničkih kandidata podijeljena je služba lektorata.

Nadbiskup Devčić vjeroučiteljima: Svjedočite mladima kulturu duha

Vjeroučiteljice i vjeroučitelji Riječke nadbiskupije proslavili su u nedjelju 1. rujna Katehetski dan. Već uobičajeno pred početak nastavne godine okupili su se u Nadbiskupskom domu, a nakon pozdravnih riječi nadbiskupa Ivana Devčića i predstojnice Katehetskog ureda dr. Ksenije Rukavina Kovačević te prigodnog programa, zajedno su slavili misu u katedrali Sv. Vida.

Nadbiskup Devčić: Hitna medicinska služba je služba milosrdnog Samarijanca

U utorak 30. travnja obilježen je Nacionalni dan hitne medicinske službe (HMS). Veliki broj djelatnika hitne medicinske službe koji svakodnevno skrbe o građanima u trenucima kada im je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje, okupio se na euharistijskom slavlju koje je u riječkoj katedrali Sv. Vida predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Susret nadbiskupa Devčića s ajatolahom Seyedom Javadom Šehristanijem

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić s biskupskim vikarom mons. mr. Matijom Matičićem primio je u subotu 27. travnja visoko izaslanstvo iz Irana na čelu s ajatolahom Seyedom Javadom Šehristanijem i još četvoricom ajatolaha te sedmoricom drugih iračkih vjerskih i političkih predstavnika.

1 2 3