Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-promicanje-cjelovitog-ljudskog-razvoja

Objavljena tema Svjetskog dana izbjeglica 2024.

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja objavio je temu 110. Svjetskog dana migranata i izbjeglica koji će se obilježiti u nedjelju 29. rujna 2024. godine, a tema je „Bog hoda sa svojim narodom“, prenosi Vatican News.

Razvoj pastorala Roma nakon smrti s. Karoline (5/5)

Godinu dana nakon smrti začetnice pastorala Roma na prostorima Republike Hrvatske, sestre Karoline Miljak, ASC (1950. - 2022.), ovaj feljton u pet nastavaka ima za cilj dokazati kako već sada postoje neizbrisivi tragovi koji su ona i suradnici ostavili na Crkvu, institucije, kulturu dijaloga, ali ponajviše na živote pripadnika romske zajednice kojima ne samo da je pomagala, već se iskreno radovala susretu s njima, podizala svijest u društvu o izazovima s kojima se susreću te je svesrdno vjerovala u njihovu društvenu integraciju i napredak.

Zajednička izjava dikasterijâ za kulturu i za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja o “doktrini otkrića”

Crkva odbacuje ona shvaćanja koja ne priznaju intrinsična ljudska prava domorodačkih naroda, uključujući ono što je pravno i politički postalo poznato kao „doktrina otkrića“, ističe se u Zajedničkoj izjavi dikasterijâ za kulturu i za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, objavljenoj 30. ožujka 2023., u kojoj se izražava snažna potpora Svete Stolice načelima sadržanim u Deklaraciji Ujedinjenih naroda o pravima domorodačkih naroda.

Apel „Slijediti put mira“

Zajednički apel Međunarodnog olimpijskog odbora, Dikasterija za kulturu i obrazovanje, Dikasterija za laike, obitelj i život, te Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja.

VIDEO Papa: Bratstvo je "protuotrov“ individualizmu

Uoči Svjetskoga dana bolesnika, 11. veljače, papa Franjo uputio je videoporuku u povodu početka webinara „Svjetski dan bolesnika: značenje, ciljevi i izazovi“ u organizaciji Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, istaknuvši zahvalnost za sve koji, u Crkvi i društvu, s ljubavlju ostaju pored onih koji pate, prenosi Vatican News.

Priopćenje Tiskovnog ureda Svete Stolice

Tiskovni ured Svete Stolice oglasio se u četvrtak, 23. prosinca priopćenjem o Dikasteriju za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja koje prenosimo u cijelosti.

1 2