Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-promicanje-cjelovitoga-ljudskog-razvoja

Objavljena tema 57. Svjetskog dana mira

Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja objavio je u utorak 8. kolovoza 2023. da će tema 57. Svjetskog dana mira biti „Umjetna inteligencija i mir“.

Zajednička izjava dikasterijâ za kulturu i za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja o “doktrini otkrića”

Crkva odbacuje ona shvaćanja koja ne priznaju intrinsična ljudska prava domorodačkih naroda, uključujući ono što je pravno i politički postalo poznato kao „doktrina otkrića“, ističe se u Zajedničkoj izjavi dikasterijâ za kulturu i za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, objavljenoj 30. ožujka 2023., u kojoj se izražava snažna potpora Svete Stolice načelima sadržanim u Deklaraciji Ujedinjenih naroda o pravima domorodačkih naroda.

VIDEO Liječnici i medicinske sestre su „anđeli“ onima koji nemaju nikoga

„Pandemija i učiteljstvo pape Franje“ naziv je niza videozapisa koje, u suradnji s Dikasterijem za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja i Vatikanskim povjerenstvom za Covid-19, ponovno predlaže Papin nauk o svjetskoj zdravstvenoj krizi kako bi se potvrdilo da iz krize ne možemo izići isti kao prije, nego ili bolji ili gori, prenosi Vatican News.

Objavljena tema 108. Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

Svjetski dan selilaca i izbjeglica bit će obilježen po 108. put, u nedjelju 25. rujna 2022., a Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja objavio je da će tema biti „Graditi budućnost sa seliocima i izbjeglicama“.

Gospodarstvo u službi ljudi i majke zemlje

U poruci sudionicima skupa „Pripremiti budućnost, izgraditi održivo, uključivo, regenerativno gospodarstvo“, koji je 10. siječnja održan u Lateranskoj palači u Rimu u organizaciji Vatikanskoga povjerenstvo za COVID-19 Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja i mreže Deloitte, papa Franjo istaknuo je da je potreban novi pristup, jer previše je prilika izgubljeno, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3