Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-promicanje-jedinstva-krscana

Poruka pape Franje prigodom Globalnog kršćanskog foruma

Pozivom na svjedočanstvo jedinstva prema "svijetu koji je ranjen podjelama i suparništvom", Papa je uputio poruku sudionicima 4. svjetskog skupa Globalnog kršćanskog foruma koji se održava u Akri, Gana, od 15. do 20. travnja. U nastavku objavljujemo cjelovit prijevod teksta poruke koju je tijekom skupa pročitao izabrani nadbiskup Flavio Pace, tajnik Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana.

Papa imenovao novog tajnika Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana

Papa Franjo je u petak, 23. veljače imenovao svećenika Flavija Pacea, dosadašnjeg podtajnika Dikasterija za istočne Crkve, tajnikom Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana, dodijelivši mu naslovnu biskupiju Dolia i osobni naslov nadbiskupa, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Večernjom molitvom u Vatikanu proslavljen spomendan na Koptske mučenike

Godinu dana nakon što su u Rimski martirologij uvršteni muškarci koje su u Izmiru ubili pripadnici tzv. Islamske države 2015. godine, u četvrtak 15. veljače ekumensku večernju molitvu u Bazilici sv. Petra predvodio je prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch. Kardinal je na molitvi izrekao i prigodnu homiliju, a u nastavku donosimo njezin prijevod.

Ekumenska molitva na prvi spomendan koptskih mučenika

Godinu dana nakon što su u Rimski martirologij uvršteni muškarci koje su u Izmiru ubili pripadnici tzv. Islamske države 2015. godine, u četvrtak 15. veljače ekumensku molitvu u 17 sati u Bazilici sv. Petra predvodit će prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Koch predvodio misu u beogradskoj katedrali

Prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch predvodio je svečano euharistijsko slavlje na nakanu jedinstva među kršćanima, u četvrtak, 27. listopada u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, izvijestila je Beogradska nadbiskupija.

Episkop Irinej primio kardinala Kocha

Bački episkop Irinej primio je u četvrtak, 27. listopada kardinala Kurta Kocha, prefekta Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana, izvijestila je Bačka eparhija.