Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dobro

Papa: Dobro ne stvara buku, već gradi svijet

Papa Franjo primio je 23. svibnja volontere Talijanske civilne zaštite te im zahvalio za pomoć i prihvat ukrajinskih izbjeglica, napose žena i djece. Dobro ne stvara buku, već gradi svijet, napomenuo je u obraćanju, u kojem je istaknuo tri ključne točke za razmišljanje i djelovanje: zaštita od društvene izolacije, zaštita od ekoloških katastrofa i prevencija, objavio je Vatican News.

Papina poruka za korizmu 2022.

»Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti! Dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima« (Gal 6,9-10a), tema je poruke pape Franje za korizmu 2022. godine. Poruku donosimo u cijelosti.

Teatrologinja Sanja Nikčević u Osijeku o lijepom, dobrom i svetom u umjetnosti

Udruga katoličkih intelektualaca (UKI) u Osijeku je organizirala 10. prosinca u knjižari Nova adventski susret sa teatrologinjom, kazališnom kritičarkom i redovitom profesoricom u miru prof. dr. sc. Sanjom Nikčević, članicom Udruge sa zagrebačkom adresom. Slijeđenje suvremenog umjetničkog kanona dovelo je umjetnost u slijepu ulicu; imamo pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti, rekla je u svom izlaganju dr. sc. Nikčević.