Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: doc-dr-sc-anto-cartolovni

U Zadru održana panel-rasprava o transhumanizmu

U okviru 20. Festivala znanosti 2023. koji je održan na Sveučilištu u Zadru od 24. do 29. travnja, dr. sc. don Damir Šehić s Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru organizirao je 28. travnja panel-raspravu u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“.

Dr. sc. Anto Čartolovni o razvoju transhumanizma na tribini u Zadru

Doc. dr. sc. Anto Čartolovni s Katedre za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, na panel-raspravi o temi „Transhumanizam – tehnološki superčovjek, evolucijska nužnost ili društveni posrtaj?“, u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ u Zadru u subotu 30. travnja 2023. predstavio je sažetak razvoja transhumanizma kroz povijest.

Anto Čartolovni: COVID-19 – homo homini lupus est ili homo homini deus est?

Ova je pandemija iznjedrila u pojedinim situacijama ono najbolje od nas, no nažalost u određenim situacijama i ono najgore. S jedne strane svjedočimo nesebičnom sebedarju medicinskog i zdravstvenog osoblja, dok s druge strane građani diljem svijeta prosvjeduju protiv epidemioloških mjera, a pojedine bogatije države za sebe rezerviravaju prekomjerne doze cjepiva, ostavljajući druge, siromašnije, bez mogućnosti nabave za svoje stanovništvo, piše u petak 20. studenoga u rubrici Cor-cordi na mrežnim stranicama Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) - unicath.hr - doc. dr. sc. Anto Čartolovni s Katedre za teologiju HKS-a.