Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: doc-dr-zoran-turza

Katehetska zimska škola: Uvodno predavanje izv. prof. Turze

Uvodno predavanje „Društvo kao poliedar. Možemo li bez centra i periferija?“ na Katehetskoj zimskoj školi za vjeroučiteljice i vjeroučitelje koji rade u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj o temi „U kakvom društvu želimo živjeti? Vjeronauk u školi iz perspektive Fratelli tutti“ održao je 7. siječnja izv. prof. Zoran Turza s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Argumenti HKR-a: Aktualnost sv. Franje i nakon osam stoljeća

Sv. Franjo i njegov utjecaj na Crkvu, ali i svijet, punih osam stoljeća nakon njegove smrti, njegov odnos prema svemu stvorenom i prema svim ljudima te ideja bratstva koju je živio sveti Franjo, a promiče i papa Franjo, bila je tema Argumenata na Hrvatskom katoličkom radiju u ponedjeljak, 4. listopada.

U Argumentima predstavljen projekt "CRO Laudato si'"- puno malih koraka za lavinu dobra

"Projekt 'CRO Laudato si'' – O brizi za naš dom", bila je u utorak 11. veljače, tema emisije "Argumenti" na Hrvatskom katoličkom radiju, a o projektu koji je pokrenulo Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) u suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom (OFS) govorili su voditelj projekta teolog s HKS-a dr. Zoran Turza, nacionalna ministra OFS-a Anđa Slunjski te nacionalni duhovni asistent OFS-a fra Vladimir Vidović.