Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dom-svete-marte

Papa molio za novinare

“Molimo danas za muškarce i žene koji rade u sredstvima društvenog priopćivanja. U ovo doba pandemije riskiraju mnogo, a osim toga imaju i mnogo više posla nego obično. Neka im Gospodin pomogne u tom poslu kako bi uvijek prenosili istinu”, pozvao je je papa Franjo uvodnoj riječi na misi u Domu sv. Marte u srijedu 6. svibnja koju još uvijek služi bez sudjelovanja vjernika. U propovijedi je potaknuo slušatelje i gledatelje da dopuste Isusu da ih prosvijetli u tmini koja je u nama sa svojim pakostima, svjetovnim duhom i ohološću, kako bi Njegovo svijetlo ušlo u nas i spasilo nas.

Papa na misi u Domu svete Marte izrazio svoju blizinu starijim osobama

U mislima pape Franje tijekom jutarnje mise u srijedu 15. travnja u Domu sv. Marte bile su starije osobe, koje strahuju osamljene zbog pandemije. U propovijedi je podsjetio vjernike da Bog nastavlja kročiti sa svojim narodom kao spasitelj. Ta vjernost je – prema njegovim riječima – radost koja razveseljuje srce.

Papina misa u Domu svete Marte

Jutarnju misu u ponedjeljak 6. travnja papa Franjo je ponovno posvetio zatvorenicima, koji su prisiljeni provoditi svoj život u prenatrpanim prostorijama zatvora i kaznionica. Molio je da odgovorni iznađu rješenja tih gorućih problema.

Papa: Molimo za ljubav u našim obiteljima u ova teška vremena

Sveti Otac Franjo je u ponedjeljak 16. ožujka na misi u Domu svete Marte, koja je izravno prenošena putem interneta, nastavio moliti za bolesne i obratio se obiteljima koje se nalaze u ovom situaciji obilježenoj bolešću od koronavirusa. U propovijedi posebno je istaknuo potrebu prihvatiti Božju jednostavnost kako ne bismo pali u oholost, prenosi u ponedjeljak 16. ožujka hrvatsko izdanje Vatican Newsa.

Papa: Svećeničko je služenje dar, a ne funkcija ili ugovor o radu

Papa Franjo je na misi u Domu svete Marte u četvrtak 19. rujna istaknuo da prisvajajući si dar služenja, sebe stavljamo u središte i pretvaramo ga u funkciju. Na taj način gubimo srce svećeničkog i biskupskog služenja. Iz nedostatka kontemplacije dara proizlaze sva zastranjenja koja poznajemom, upozorio je.