Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-ante-matesan

Proslavljen blagdan Kraljice mučenika u Ninčevićima

Župa Solinskih mučenika u Ninčevićima u Solinu blagdan svoje zaštitnice, Kraljice mučenika, slavi krajem rujna u spomen na dan posvete župne crkve. Ovogodišnja proslava blagdana održana je u nedjelju 24. rujna.

Solin: Mons. Puljić krstio osmo dijete u obitelji Tadić

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić predvodio je, u subotu 15. srpnja 2023. u Župi Solinskih mučenika u Solinu, svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio Oliviju Mariju – osmo dijete u obitelji Daniela i Vicky Tadić.

Solinjani proslavili blagdan Gospe od Zdravlja

Unatoč kiši i lošem vremenu brojni Solinjani su prema dugogodišnjoj tradiciji u subotu bližu blagdanu Gospe od Zdravlja, ove godine u 19. studenog, ovaj blagdan proslavili hodočašćem do istoimene crkvice na Blacama.

Proslava 500 godina od izgradnje župne crkve Sv. Mihovila u Kožinu

U povodu jubileja 500 godina od izgradnje župne crkve Sv. Mihovila arkanđela u Župi sv. Mihovila u Kožinu (1522.-2022.), u ponedjeljak 26. rujna kip Presvetog Srca Isusova u kožinskoj župnoj crkvi blagoslovio je župnik Župe Svetih solinskih mučenika u Splitu don Ante Matešan.

Duhovna obnova i Josipovo u Ninčevićima

Blagdan sv. Josipa u župi Svetih solinskih mučenika u Ninčevićima proslavljen je 19. ožujka svečanom misom i procesijom, a proslavi blagdana prethodila je trodnevna duhovna korizmena obnova koju su predvodili don Marko Trogrlić i don Hrvoje Relja.

Solinjani proslavili blagdan Gospe od Zdravlja

Brojni Solinjani i ove su godine prema dugogodišnjoj tradiciji blagdan Gospe od Zdravlja proslavili hodočašćem na Blaca gdje je na sam blagdan, u nedjelju 21. studenoga, pred istoimenom crkvicom služena svečana sveta misa kojoj je prethodio ophod s Gospinim kipom.

1 2